Deventerstraatweg krijgt verhoogde voetgangersoversteek - Foto: Gemeente Zwolle
Foto: Gemeente Zwolle

Deventerstraatweg krijgt verhoogde voetgangersoversteek

Zwolle – De gemeente gaat de voetgangersoversteek over de Deventerstraatweg naar de winkels van Boni en Bristol veiliger maken. Dit gebeurt door een zebrapad aan te leggen op een verhoogd plateau.

Ter hoogte van de Boni/Bristol krijgt de Deventerstraatweg een verhoogde voetgangersoversteek. Er komen ook extra lichtmasten bij de oversteek. De aanleg van de nieuwe oversteek start op maandag. Woensdag zijn de werkzaamheden klaar. Tijdens de werkzaamheden wordt ook de fietsoversteek naar de Hortensiatunnel opnieuw geasfalteerd.

Dezelfde oplossing van een zebrapad op een verhoogd plateau blijkt goed te werken in de Hortensiastraat, zegt de de gemeente. Vorig jaar heeft de gemeente in overleg met een aantal bewoners van de deze straat gewerkt aan het verbeteren van de verkeersveiligheid van de Hortensiastraat. Een van de genomen maatregelen is de aanpassing van de voetgangersoversteekplaatsen bij Hong Kong City en de Mozaïekschool. De bestaande zebra’s zijn daar aangelegd op een verhoogd asfaltplateau. Uit de uitgevoerde evaluatie blijkt dat de oversteek veiliger is geworden, aldus de gemeente. Voetgangers worden beter gezien en de snelheid van de auto’s wordt wat geremd. Ook ervaren de bewoners geen trillinghinder in woningen.

Bij de evaluatie stelde een van de deelnemers voor ook de oversteek naar Boni/Bristol op deze manier aan te pakken. Omdat de gemeente al vaker klachten heeft ontvangen van omwonenden over de onveiligheid van deze situatie, is zij positief over deze aanpassing. De reacties van omwonenden bij de oversteek Boni/Bristol en van de ondernemers daar zijn tot op heden ook positief. De nieuwe situatie komt er uit te zien zoals in de tekening. De aanpassing kan worden betaald uit een provinciale subsidie.

Artikel delen: