Almelose Kanaal - Foto: Wouter Steenbergen
Almelose Kanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Zaterdag meer bewolking, zondag zon en wind

Zwolle – Zaterdag begint met zon en sluierwolken op grote hoogte. Vanuit het zuidwesten breidt zich ook lagere bewolking uit richting Zwolle. Dat ziet er anders uit boven de stad dan de grotendeels blauwe luchten die we de afgelopen dagen zagen.

Het kwik gaat gewoon omhoog naar 20 graden of iets meer. De bewolking hoort bij een front dat in België en het zuiden van ons land mogelijk een paar buitjes gaat produceren. Dat eentje de regio Zwolle gaat bereiken, is onwaarschijnlijk. Mocht het er toch van komen, dan zal dat in de avond gebeuren. De wind is zaterdag zwak uit het noordoosten.

In de avond en nacht blijft er wat bewolking boven de stad aanwezig. Zondagochtend trekt dat zich terug naar het zuidwesten.

Zondag is het stralend zonnig met een knalblauwe lucht en weinig tot geen (sluier)wolken. De temperatuur gaat omhoog naar 20 graden of iets hoger. De wind uit noordoost tot oost doet energiek mee: windkracht 3 in de ochtend, toenemend naar kracht 4 in de middag.

Zondagavond is het helder. De planeet Venus zal na zonsondergang om 20.40 uur weer mooi te zien zijn aan de westelijke tot noordwestelijke avondhemel. Meer informatie over Venus is te vinden in het vorige weerbericht.

Na het weekend mag Zwolle een zonnige en droge week tegemoet zien, dankzij hogedrukgebied Odilo ten noorden van ons. Er wordt weinig tot geen bewolking verwacht. De wind zit vast in de oosthoek en heeft er zin in. Misschien wel iets te veel zin, reken op windkracht 4 tot 5 in de middag. Dat is een matige tot vrij krachtige wind. In de tweede helft van de week minder wind. De middagtemperatuur ligt rond 20 graden.

Artikel delen: