Overige politieberichten

Zwolle – Op de Mozartlaan werd vrijdagavond 15 augustus een 36-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden voor rijden onder invloed. Bij de ademanalyse blies ze 400 ug/l. Daarnaast bleek ze ook geen geldig rijbewijs te hebben. De Zwolse kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt voor zowel rijden onder invloed als rijden zonder geldig rijbewijs.

– Op de Rijksweg A-28 werd vrijdagmiddag 15 augustus een 25-jarige man uit Meppel aangehouden voor overschrijding van de maximaal toegestane snelheid. De man reed met zijn auto met een snelheid van 140 km/u, waar 80 km/u is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man kan een proces-verbaal tegemoet zien.

 – Vrijdagmiddag 15 augustus werd op de Hermelenweg een snelheidscontrole uitgevoerd. Daarbij werden een 47-jarige man uit Hollandscheveld, een 20-jarige man uit Ruinen en een 41-jarige man uit Nieuw-Schoonebeek aangehouden. De autobestuurders reden alledrie meer dan 50 km/u te hard. Hun rijbewijzen werden ingevorderd. Tegen de drie mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. 

– Bij een school aan de Van Hille Gaerthestraat werden tussen 1 juli 2008 en 11 augustus 2008 vernielingen aangebracht. Ruiten werden vernield, graffiti werd aangebracht op het gebouw en rubbertegels werden van het schoolplein verwijderd. Er is aangifte gedaan en de politie onderzoekt de vernielingen.

– Op de Wijheseweg raakten zaterdagmiddag 16 augustus een 28-jarige man en een 24-jarige vrouw uit Olst gewond bij een eenzijdig ongeval. Beide inzittenden werden met nog onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De man reed met zijn auto vanuit Zwolle. Hij had niet voortdurend zijn voertuig onder controle en was volgens getuigen gaan slingeren na een flauwe bocht naar rechts. Uiteindelijk verloor hij, door onbekende redenen, de macht over het stuur en botste tegen een boom. Van de man is bloed afgenomen om te onderzoeken of er alcohol zou zijn genuttigd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

– Zaterdagmiddag 16 augustus werd ter hoogte van de Koggelaan een 27-jarige fietser aangehouden en ingesloten voor belediging van een politiemedewerker. De man reed door rood licht in de richting van de Koggelaan. De politiemedewerkers gingen hem achterna en verzochten hem te stoppen. Hij negeerde dit verzoek twee maal. Een politiemedewerker bracht hem vervolgens tot stilstand. De man gedroeg zich recalcitrant en begon heftig te schelden en beledigde de politiemedewerkers. Daarop werd hij aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Ook hier ga ik uit van alles beneden de IJsselallee. Ik weet niet waar vastgelegd is wat Zuid, Noord enz enz is.
  Maar ik denk dat we wel weten over welke delen de discussie gaat. Meestal is dat maar een bepaald deel van Zwolle. Zeg maar de woonwijken die er liggen.


  Maak melding

 2. de hermelenweg moet ook naar 80 km. eerst legt men er een racebaan aan en dan gaan ze er staan met hun lasers, ga eens wat goeds doen voor de samenleving in plaats van ons te melken. een echte MELKERT BAAN dus.


  Maak melding

 3. Welke onnozel verzint het om 80 kilometer per uur op een snelweg A28 te moeten rijden :S…Te triest voor woorden, of is dat puur om de kasstaat weer te spekken?


  Maak melding

 4. Nee dat is tegen luchtvervuiling. Dweilen met de kraan open, zolang de benzinemotor niet in de ban wordt gedaan. Leuk zoethoudertje voor de moraal, maar niet bijzonder nuttig. Alleen de fijnstof vermindert er door. Dat dan weer wel.


  Maak melding

 5. Dat valt ook nog maar te bezien ghehe… Laatst ergens een onderzoek gelezen waaruit zou blijken dat de verschillen in fijnstof MINIMAAL waren en wellicht ook door betere roetfilters op diesels konden worden verklaard.

  Dat hele milieu daar moeten ze eens anders mee omgaan! Investeren in betere dingen in plaats van slechtere dingen ontmoedigen en onmogelijk maken. Belachelijk!


  Maak melding

 6. Sowieso allemaal een schijn vertoning. De overheden willen helemaal niet dat er een vervanging komt als bijvoorbeeld waterstof. Daar valt nauwelijks aan te verdienen. We worden belazerd waar we bijstaan. Een goed bewijs is de hoge belasting op Gas. Milieu vriendelijk maar toch extra belast?? Waarom denk je dat de gasprijs gekoppeld is aan die van olie?  Maak melding

 7. ummm….koggelaan is hanzeland en dat is zwolle zuid

  volgens googlemaps (even op moeten zoeken) heb ik tot mijn grote verbazing gezien dat Leeuwarden in het noorden ligt. M.a.w: alles ten zuiden van Leeuwarden is Zuid. ergo: alles in zwolle is zuid.
  Zo kunnen we wel weer even verder 8)
  Maarruh Plantje, volgens mij ben je het werk voor anderen aan het overnemen die vervolgens weer klagen over het werk dat je geleverd hebt. Die zijn van hetzelfde soort klagers als de antirokers: eerst klagen over de rook binnen, dan klagen over de rook buiten en ook nog klagen over terrasverwarming. Zo is er altijd wat te klagen en houdt dat de gemoederen bezig – je moet toch immers IETS doen met je leven? 😮


  Maak melding

 8. Tenminste iemand hier in Zuid die een poging doet te deugen

  Z???gg… luistert eens even: ik kan hier ook niet een paar daagjes tussenuit of je gaat je hier weer misdragen. 😉 😉
  Ik was tenminste op straat om de boel te regelen ;D ;D ;D


  Maak melding

Reageer