Welstandcommissie keurt dubbele fietsenrekken af

Zwolle – Het tekort aan fietsparkeerplaatsen bij het Zwolse station is al lange tijd een groot probleem. De SP en GroenLinks/DeGroenen hebben dit probleem al een aantal keren naar voren gebracht. Er leek een oplossing te komen. Leek…

De fractie van GL/DG was zeer content dat er binnenkort capaciteitsuitbreiding zou komen. Groot is de teleurstelling van de groene fractie dat de welstandscommissie de plannen voor dubbele rekken grotendeels heeft afgekeurd. GL/DG wil maandag tijdens de gemeenteraadsvergadering van B&W weten of ze het advies van de welstandscommissie volgen. En zo ja, of B&W al nagedacht heeft over alternatieven voor het fietsstallingsprobleem bij het station.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. GroenLinks/deGroenen heeft goede hoop dat er snel een oplossing komt voor de vele fietsen voor het station in Zwolle.

    De verantwoordelijk wethouder wil de kwestie bespreken met de burgemeester en de overige wethouders. Hij zegt zich zelf ook te storen aan de fietsen. Volgens GroenLinks/deGroenen ontstaan gevaarlijke situaties omdat er te weinig stalling is en de fietsen her en der staan. Ook is het geen visitekaartje voor de stad. Een tijdelijke oplossing is door de welstandscommissie afgewezen omdat de stalling te hoog zou worden. De fractie vindt dat niet gewacht kan worden op het nieuwe station dat pas over vijf jaar klaar is.

    RTV Oost


    Maak melding

Reageer