Alternatieve terrasverwarming in Zwolle

De gemeente Zwolle gaat dit najaar met Horeca Nederland in gesprek over milieuvriendelijke alternatieven voor terrasverwarming.

Door het rookverbod in de horeca wordt verwacht dat restaurants en cafés voor de komende winterperiode massaal terrasverwarming gaan installeren om de rokende klanten te behouden. Terrasverwarming wordt door veel milieuorganisaties als energieverspillend gezien. De gemeente Zutphen heeft om die reden de terrasverwarming al verboden. Zwolle doet dat niet. Ook Enschede kiest niet voor een verbod en gaat in overleg met de horecaondernemers over de terrasverwarming.

Bron: RTV Oost

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

22 gedachten over “Alternatieve terrasverwarming in Zwolle”

  1. kunnen ze niet de hele binnenstad overdekken met glazen kappen en zonnecollectors voor de energie voor een elektrische warmte bron .Dan kun je de hele winter buiten op het terras zitten ook handig voor de zwervers.

  2. Een grote broeikas. Gadverdamme, overal kunstmatige verwarming. Dat terwijl de aarde al zo opgewarmd wordt. Samen half kleumend aan een sjaffie schept toch veel meer een band. Is er ook wat op te stoken.

  3. Ja Dick dat kan wel wezen maar je hebt hier in nederland zo vaak van dat zeikweer met die regen dus overdekt centrum is helemaal niet zo gek voor het winkelend publiek en een overdekt terrasje .

  4. Ach kan het me heel goed voorstellen, vind het bij De Beurs ook mooi. Zeker effectief allemaal, maar van mij hoeft het niet. Ben dan ook geen rokende klant. En velen zijn op zoek naar beschutting. Zou een verbod op terrasverwarming belachelijk vinden, dat zeker.

  5. Allemaal een neut
    Gewoon allemaal een neut, beerenburg, kruidenbitter etc. naar binnen tikken. Dan wordt het vanzelf warm en het is ook nog eens gezellig.

    dick / ghehe
    hetebrij is inderdaad een gezellige tent

    dick
    de beurs is nou net niet mijn favo tent. Die eigenaar daar straalt een bepaalde arrogantie uit, is weinig gezelligs aan. Soms heb ik het gevoel alsof hij dwars door je heen kijkt, alsof hij je niet ziet.

  6. Nou ben ik zelf een roker, maar als ik zie hoeveel energie die straalkachels verbruiken voor een klein beetje warmte, mogen ze van mij per direct verboden worden. In 2010 is er te weinig energie op de wereld en dan zouden wij een beetje lekker warm onder zo’n ding staan? Er gaan nu al 5 miljoen mensen MEER per jaar dood vanwege onze energiebehoefte!

  7. In 2010 is er te weinig energie op de wereld en dan zouden wij een beetje lekker warm onder zo’n ding staan?

    Nonsens, de enige reden dat er te weinig energie is, is omdat we alleen olie zien als de grote energiebron. Er is meer dan genoeg te krijgen, maar de economie laat dat niet toe. Ik heb lak aan die meuk, we gaan toch wel net zo lang door totdat de olievoorraad op is.

  8. @ Gezellig: oh die eigenaar kan heel goed, ken hem niet. Lekker gastvrije snuiter dan. Maar ik vind dat het overdekte terras wel goed uitziet daar. Zou zo ook niet meer weten wanneer ik daar binnen ben geweest.

  9. Hoe zit dat nu precies bij overdekte terasjes al bij de Beurs. Was daar vanmiddag, had de indruk dat ik binnenzat i.v.m. overkapping, afgeschermd door glazen wanden. Toch werd er gewoon sigaar gepaft. Maakt me niet zoveel uit verder, maar snapte niet waarom het daar dan wel kan en elders niet

  10. Dat is dan nog wel weer positief over Zwolle: het wordt niet zoals in Zutphen gelijk verboten.
    Maar zo is er weer een onderwerp over te zeuren: was het eerst de rook in de kroeg, dan wordt het de kroeg buiten, dan wordt het de terrasverwarmer.
    Anders nog iets? Mag het ook ietsje meer zijn?

    Kunnen die kentekenscanners op de snelweg trouwens gekoppeld worden aan de toegangsdeuren van de kroegen? Kunnen we de rookpliesie tijdig aan zien komen en gewoon deurtjes dicht. 😉

  11. maar snapte niet waarom het daar dan wel kan

    Dankzij jou mededeling op inet is de rookpliesie nu vast in hun leasebak (uiteraard rokend met veel roetdeeltjes) op zeer hoge snelheid (welk milieu?) zich aan het spoeden richting het zwolse om de criminelen in te rekenen. We sulluh ze krijguh!

  12. Yep, maar op zich maakt het niet uit. Onze eigen razend ronkende reporter Dezzenaar D heeft eerder hier al verklaard 24/7 bij de anonieme kliklijn klaar te zitten. Dus alleen al fluisteren wordt getaped (tegenwoordig in mp3formaat) als bewijsstuk A bij de ten laste voering van misdrijf.
    In gewoon nederlands: dat levert een prent op (en een natte broek voor anoniempje) ;D ;D

  13. ghehe: als het je niet uitmaakt waarom zet je het hier dan wel ff op weblog? fijn zulke types. bel ook nog ff misdaad anoniem dan ben je helemaal een toffe vent. en met carnaval waarschijnlijk een politie-uniform aan.

Reacties zijn gesloten.