ROVA bedankt Zwollenaren: “Alleen samen zorgen we voor een schone buurt” - Foto: ROVA
Foto: ROVA

ROVA bedankt Zwollenaren: “Alleen samen zorgen we voor een schone buurt”

Zwolle – Het hoeft geen betoog dat de coronacrisis het dagelijks leven soms fors ontregeld. Zo is het door verschillende maatregelen lastig geworden om van je afval af te komen. Toch is de ROVA tevreden over het gedrag van de Zwollenaren. Op Facebook bedankt de afvalinzamelaar iedereen voor hun bijdrage om de stad schoon, veilig en leefbaar te houden.

In de afgelopen periode zijn er legio maatregelen genomen om het coronavirus verder in te dammen. Door een stapeleffect van maatregelen zoals de oproep om een bezoek aan het milieubrengstation zoveel mogelijk te beperken en de beperkte inname van herbruikbare goederen en textiel door kringloopbedrijven is het lastig om je afval kwijt te raken. Juist nu veel mensen de hele dag thuis zijn is de grote schoonmaak een populair tijdverdrijf geworden. Toch wordt het afval niet op grote schaal gedumpt op straat of in de natuur.

Ook volgen de meeste mensen de regels bij de ondergrondse afvalcontainers trouw op. Maar weinig mensen besluiten om hun rotzooi naast deze containers te dumpen. ROVA is hier zo blij mee dat ze besloten de mensen te bedanken voor deze hulp. Hierdoor kunnen de vuilnismannen hun werk vlot en veilig blijven doen.

“Bedankt voor jullie hulp! Onze collega heeft zojuist weer een container snel en veilig kunnen legen in Zwolle. Hij is alweer onderweg naar de volgende. Om de containers goed te kunnen legen is het belangrijk de straat netjes te houden. Zet geen spullen naast de container, dan kunnen onze collega’s in de wijken snel een efficiënt het afval ophalen. Heb je kleine hoeveelheden afval die niet in de ondergrondse containers horen? Breng het naar de GRIP-wagen bij jou in de buurt,” schreef een woordvoerder van ROVA onder de foto’s waarop een tevreden vuilnisman in een zonnig Assendorp aan het werk is.

De beheerder van de openbare ruimte in Zwolle haakt hiermee ook aan bij het motto van de regering. Het ‘alleen samen kunnen we corona aan’ geldt namelijk ook voor het schoon houden van de straten. “Samen zorgen we voor een schone buurt,” aldus ROVA.

Foto's 3
ROVA bedankt Zwollenaren: “Alleen samen zorgen we voor een schone buurt” - Foto: ROVA
Foto: ROVA
ROVA bedankt Zwollenaren: “Alleen samen zorgen we voor een schone buurt” - Foto: ROVA
Foto: ROVA
Artikel delen: