SportService Zwolle biedt Zwolse sportverenigingen webinars en online scholing aan


Zwolle – Sportservice Zwolle neemt het coronavirus serieus en doen er alles aan om binnen de richtlijnen van het RIVM zo optimaal mogelijk haar diensten te verlenen.

De bijeenkomsten voor sportverenigingen waarvoor zij samen zouden komen, gaan niet door. Tegelijkertijd begrijpen zij dat er veel vragen blijven- of juist nu ontstaan. Bijvoorbeeld: hoe om te gaan met contributie, lidmaatschappen, financiën of juridische aansprakelijkheid? Maar ook vooruitkijken. Hoe gaan we verder na deze coronacrisis? Daarom gaat Sportservice Zwolle gewoon door. Online. Met een aanbod via webinars, scholing en trainingen.

“Bij SportService Zwolle hebben we als doel sportverenigingen vitaal te houden door hen te adviseren, ondersteunen, faciliteren en begeleiden. Juist in deze tijd is dat belangrijk. We willen verenigingen helpen. Vragen beantwoorden. Adviezen geven. Maar ook wij moeten creatief zijn om dit op een veilige manier te doen. Het geven van webinars en het aanbieden van online scholing- en training is hiervoor een veilige en laagdrempelige manier. Het contact blijven houden is ontzettend belangrijk. Ik ben blij dat we dit zo kunnen aanbieden”, vertelt Dion Reijnen, verenigingsadviseur SportService Zwolle.

Op de website van SportService Zwolle is het nieuwe online aanbod te vinden:
23 april: Webinar ‘Juridische gevolgen van corona’
6 & 20 mei, 3 & 17 juni: Online scholing ‘Talentprogramma Modern verenigingsbesturen’
7 mei: Webinar ‘Generatieverschillen; botsingen en begrip’

Juridische gevolgen van corona “Vanwege het coronavirus is de nood hoog bij sportverenigingen. Wat te doen met contributiegelden, opzeggen van lidmaatschap, bestuursvergaderingen, ALV en juridische aansprakelijkheid? Door de vele voorwaarden en veranderende regelingen hebben wij gemerkt dat er veel vragen leven bij verenigingen. Daarom organiseren we samen met Arthur van der Hoeff van Stichting Vereniging en Recht een webinar waarin we de sportvereniging kunnen adviseren en ondersteunen”, vertelt Reijnen. De verenigingsadviseur ziet zelf ook kansen voor na de coronacrisis.

“Natuurlijk denken wij als SportService Zwolle ook na over het ‘nieuwe normaal’. Wij zien ook dan nog steeds mogelijkheden voor webinars. Het biedt kansen in bereik, veiligheid en praktische aspecten. Uiteraard blijven we luisteren naar de vraag van de sportvereniging en spelen in op de behoefte. Dat is waar we het voor doen.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)