Opvallende afname coronapatiënten op intensive care Isala Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Opvallende afname coronapatiënten op intensive care Isala Zwolle

Zwolle – Het Isala ziekenhuis in Zwolle verpleegt momenteel 32 mensen die met corona besmet zijn. Tevens liggen 22 coronapatiënten op de intensive care. Deze nieuwe cijfers werden dinsdagmiddag bekendgemaakt door Isala.

Opvallend is de afname van het aantal patiënten op de intensive care. Vrijdag lagen er nog 29 coronapatiënten op de IC in Zwolle. Ook landelijk is er een forse afname van het aantal patiënten dat met corona op een intensive care ligt. Op de reguliere corona-afdeling van Isala werden vrijdag 31 mensen behandeld in verband met besmetting met het coronavirus COVID-19.

In totaal worden nu 54 mensen met coronabesmetting verpleegd in Zwolle. Vorige week dinsdag waren dat er nog 81.

De wijzigingen in de aantallen coronapatiënten zijn niet het gevolg van verplaatsingen van en naar andere ziekenhuizen. Die waren er afgelopen dagen niet, zegt Isala-woordvoerder Gerben Hart. “We zien dat de geleidelijke afname van patiënten doorzet. Dat biedt hoop en vertrouwen voor de komende tijd. We zijn bezig om te bekijken hoe de reguliere zorg, het reguliere programma voor de operatiekamer en de poliklinische afspraken weer kunnen worden ingepland.”

Ook wordt bekeken hoe Isala straks haar organisatie weer terug kan brengen naar die van voor de coronacrisis. “Het is mooi dat we langzamerhand ons vizier weer enigszins op de toekomst kunnen richten”, aldus woordvoerder Hart.

Artikel delen: