Zakjes met poeder in beslag genomen

Zwolle – Een 29-jarige man uit Zwolle werd maandagavond 18 augustus in de Buitengasthuisstraat aangehouden en ingesloten in het kader van de Opiumwet.

Hij was in het bezit van twee gripzakjes wit/geel poeder, mogelijk amfetamine. Het poeder is in beslag genomen en wordt nader onderzocht. Tegen de Zwollenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. ja precies Hschrooten denk ik wel net wat je zegt gepeupel en daar heeft Joop van Ommen dan altijd zo,n groot woord over dat je die mensen moet helpen .Die gasten moeten gelijk naar een afkickcentrum verplicht afkicken en als ze clean zijn gelijk bij de wezo op de schoffel in de plantsoenen hun eigen rotzooi opruimen en werken voor het geld  Maak melding

 2. Wat een voor de handliggende opmerking, Pieter. Als je weinig weet van de psyche van de mens en de verschillen daarin, oordeel er dan niet over….Echt, je hebt geen idee wat de achtergronden (kunnen) zijn. Niet iedereen heeft dezelfde hersenen als jij en niet iedereen leeft in dezelfde situatie.


  Maak melding

 3. Hokjesgeest
  Ik sluit me daarbij aan. Zo lang je ze niet kent passen ze gemakkelijk in een hokje. Voor degene die je wel kent is het natuurlijk een heel ander verhaal.

  De eerste twee schrijvers passen ook prima in een hokje. Die zijn van het soort dat nog nooit een straatkrant gekocht heeft/zal kopen.  Maak melding

 4. Op zich zijn de opmerkingen van peter nog niet eens zo gek.
  Vanuit sociaal oogpunt bekeken dan, Juist omdat ⤽zoals ghehe⤝ als zegt dat niet iedereen dezelfde hersenen hebben, hebben deze mensen misschien wel net dat steuntje in de rug nodig om te kunnen afkikken.
  Het fijt dat je deze mensen weer invulling in hun leven probeert te geven door zich een bepaalde verantwoording te geven in deze maatschappij door ze bijvoorbeeld een baan aan te bieden vindt ik niet zon gekke gedachten.
  Soms moet je hier (wat)rechtlijnig in zijn om iets te kunnen bereiken en inplaats van medelij, de (denkbeeldige) schop onder de kont uitdelen.
  Ik begrijp de commotie rondom de opmerking van pieter dan ook niet zo.
  Natuurlijk hebben mensen die psychische in de war zijn hulp nodig maar ik vraag me af of je deze mensen helpt door ze op straat Drugs te laten gebruiken.  Maak melding

 5. Jeffrey,

  Al vind ik best dat er aandacht besteed mag worden op de manier waarop jij dat aangeeft, denk ik dat rechtlijnigheid hierin niet werkt. Die mensen verschillen vaak dusdanig van elkaar en van de rest van de maatschappij, dat ze juist bij rechtlijnigheid vervallen in hun oude patroon. Zij kunnen deze rechtlijnigheid vaak niet aan, omdat ze deze niet begrijpen en andersom, de maatschappij hen niet begrijpt. Nu ben ik eerlijk, hoe je het wel zou moeten aanpakken; geen idee. Misschien is rechtlijnigheid wel het enige middel totdat er echte alternatieven worden geboden, maar de werking ervan betwijfel ik.

  De ophef (groot woord overigens) is ontstaan door het zinnetje

  eigen rotzooi opruimen en werken voor het geld

  De manier waarop er gespoken wordt is niet constructief, maar komt over als een uiting van onbegrip, gecreëerd door verkeerde verwachtingen. Ik vind dat dergelijke kreten best bekritiseerd mogen worden.


  Maak melding

 6. Heb dat gepeupel daar wel geld voor dan?Of lenen ze dat bij onze grote opvreten JvO.Weet tie tenminste zeker dat hij die jongens daar houd en kan die mooi subsidiegeld opstrijken.Zal ie wel weer een nieuwe benz voor kopen.


  Maak melding

 7. Ik zal maar zo zeggen, de beste stuurlui staan aan wal. Als ik dergelijke personen op mijn pad tref, loop ik ook een straatje om hoor, het zijn echt geen lekkere frisse types daar. En gewoon werken zullen ze wel nooit gaan doen.


  Maak melding

 8. Misschien moeten we het woord rechtlijnigheid met enige sarcasme lezen.

  Maar hoe je het ook went of keert en of je nu een blokje omloopt of juist de straatkrant koopt.
  Of de mensen het nu nodig vinden om zich te douchen of niet, en dus ook niet fris zijn.
  Het neemt niet weg dat zowel de mensen die daar leven een probleem hebben! maar ook de samenleving er een probleem mee heeft.
  En met enige realisme kan ik wel zeggen dat het probleem waarschijnlijk nooit verhopen gaat worden maar dat neemt niet weg dat wij als samenleving hier niet ons best ervoor moeten doen.
  En wanneer het mogelijk is deze mensen al dan niet (gedwongen) af te laten kikken en aan het werk te krijgen zodat ze een kleine bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij, waarbij zowel diegene waar het om gaat als de maatschappij daaromheen dit alleen maar ten goede komt.
  En de vraag die de critici onderons zouden moeten stellen is ⤽ zouden deze mensen hiervoor gekozen hebben ⤽ of is het een samenloop van omstandigheden geweest waarin zij in deze positie zijn geraakt.
  Het is te gemakkelijk te veroordelen, maar het neemt niet weg dat het de maatschappij is die deze mensen heeft uitgekost.

  En dat zijn wij!!!

  Ik ben dan ook van mening, willen wij voorkomen dat zoals hierboven wordt beschreven een subsidievretende JvO mensen in container achter de WRZV plaatsen zou ik zeggen kijk om je heen en probeer mensen die dreigen af te glijden op tijd te ontdekken en aan de bel te trekken zodat dit kan worden voorkomen.

  Daarnaast kijk eens goed naar de maatschappelijke veranderingen die komen gaan en al ingezet zijn door het huidige kabinet.
  Het omvormen van het ziekenfonds naar particuliere ziektekostenverzekeringen en omzetten wat WAO naar WIA dit zijn ontwikkelingen die ons allemaal kunnen gaat treffen en wanneer we onszelf niet goed informeren of verzekeren kunnen we wel eens heel snel vallen en voorspel ik dat het aantal daklozen in Nederland binnen nu en vijf jaar wel eens kunnen gaan verdubbelen.
  95% van werkend Nederland weet niet wat de gevolgen zijn van arbeidsongeschikt worden en ontslag krijgen.

  Dit is, wat ik niet fris noem.  Maak melding

 9. Eens Jeffrey…

  Ik denk dat veel mensen ook niet weten hoe hoog ze staan en hoe diep ze kunnen vallen.

  Ik ben wel van mening, dat als je in Nederland iets van je leven WIL maken dat volgens mij ook mogelijk is! Wil niet zeggen, dat iedereen rijk kan zijn. Maar wat ik wel wil zeggen is, dat je volgens mij niet dakloos HOEFT te zijn. En je HOEFT niet aan de drugs te zijn. Met name dat laatste daar is geen excuus voor volgens mij.


  Maak melding

 10. Kan me aardig vuinden in Jeffreys aanvulling. Wel denk ik dat we als maatschappij, of eigenlijk een ander vorm van samenleving, de wortels hierval kunnen aanpakken. In de huidige maatschappij is dat niet mogelijk, vrees ik. Als we echt een goed systeem zouden willen, moeten we de hele boel omgooien. Tja, idealistisch, dat wel.

  kijk om je heen en probeer mensen die dreigen af te glijden op tijd te ontdekken en aan de bel te trekken zodat dit kan worden voorkomen.

  Dit vind ik gewoon een super opmerking trouwens! Alleen met deze insteek is het probleem te minimaliseren, denk ik.


  Maak melding

 11. Gewoon de geldkraan dichtdraaien naar meneer van Ommen leg mij maar eens uit hoe het kan dat er ieder jaar weer geld bij de exploitatie van de WRZV moet omdat ze weer in de rode cijfers zitten, maar wel om de twee drie jaar in een nieuwe mercedes rijden beetje raar…
  En dan zwijgen we nog maar over de pot met geld die er ieder jaar weer naar de herberg gaat jaja we zijn zo begaan met die mensen nee joop zakkevullen en die zwervers die zijn voor hem gewoon gratis personeel, lekker subsidie beuren van de gemeente en aan de andere kant heb je in de hal en vreet kraampies goedkoop personeel hoezo begaan met lot van die stumpers niks anders dan ordinair zakkenvullen over andermans rug! vraag hoeveel van de zwervers die zwolle telt hebben ook daadwerkelijk een verleden in zwolle of een zwolse achtergrond nou dat zijn er weinig kan ik je vertellen zeg het voort in zwolle daar valt wat te halen….en ome joop die lacht en bestelt zonder blikken of blozen weer een nieuwe mercedes


  Maak melding

 12. @Jan met de pet,een beetje flauwe opmerking over de heer Van Ommen.
  Wees blij dat er zo”n iemand is,ik neem aan dat u de bewoners van de wrzv hal zelf niet in huis zal nemen.
  En als Van Ommen,ook nog een beetje slim is en ook goed voor zich zelf is,dat moet ie toch zelf weten.
  De gemeente geeft het elk jaar zelf,ik zou het ook aanpakken.
  Ik vind dat u een beetje afgunstig overkomt,maar vraag u eens af hoeveel geld er niet wordt verspild aan andere onzinnige onderwerpen door ons zelf gekozen geweldige regering.
  Het is een groot drama,maar elke maatschapij waar ook te wereld ,heeft mensen die zijn afgegleden.
  Wees met zen allen blij dat we het zo voor elkaar hebben,en dat in principe geen mens of dier honger hoeft te hebben.


  Maak melding

 13. Valt me altijd op dat wanneer iemands relaas over een artikel met het woordje ‘gewoon’ begint, dat er dan altijd een soort lik op stuk praatje achteraan komt. Vaak met een hoop bombarie.

  Jan met de Pet, waarom zou Joop jouw iets moeten uitleggen? Zou het niet zo belangrijk vinden als jij de geldkraan wilt dichtdraaien. Het is misschien moeilijk om steeds te zien hoe een ander betere wagens rijdt dan jezelf, maar ik zie ook productiemedewerkers met om de zoveel tijd een nieuwe dure bak. Het salaris is minimaal, dus zullen ze wel goed met geld om kunnen gaan. Ga nou toch in eerste instantie uit van het positieve van de mens ipv achterdocht te koesteren tegen mensen die notabene een helpende hand uitsteken naar anderen.
  Subsidieverstrekkers laten zich niet makkelijk neppen, ga er in eerste instantie maar vanuit dat dit een legale en zuivere aangelegenheid is. 🙂


  Maak melding

 14. joop hoeft mij niks uit te leggen of verantwoorden maar hij is wel degene die al uitvreters hier naar toe haalt laat hem lekker op een onbewoond eiland gaan zitten met z’n stumpers want dat zijn het opvreters van onze belastingcenten….en afgunst heb ik zeker niet op een auto dat vind ik zowiezo de slechts mogelijke investering maar word er wel flauw van iedere ochtend al die uitvreters achterop mijn bagagedrager te hebben en dan mag je blij zijn dat ze fiets nog niet gestolen hebben….


  Maak melding

Reageer