Emmawijk - Foto: Wouter Steenbergen
Emmawijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonnig en warm

Zwolle – Donderdag is de warmste dag van de week. Onder de zon kun je in de middag genieten van de bijna de zomerse temperatuur van 24 graden. Aan het zomergevoel draagt de wind bij, want die neemt af van windkracht 3 in de ochtend naar kracht 2, een zwakke wind, in de middag.

Dat is een heel wat kalmer briesje dan eerder deze week. De windrichting is overdag oost tot zuidoost, ’s avonds draait de zwakke wind naar het noorden. Strakblauw is de hemel ’s morgens nog, maar in de loop van middag komt vanuit het noordwesten sluierbewolking op grote hoogte binnendrijven. Van neerslag is geen sprake, het blijft droog.

Vrijdag hebben we een matige noordenwind vanaf de Noordzee. Met zo’n wind uit het noorden wordt het koeler, maar misschien sleept Zwolle stiekem de 20 graden nog binnen. Sluierbewolking trekt over en voor de broodnodige afwisseling ook weer eens een beetje lagere bewolking. Weinig genoeg om de zon voldoende ruimte te laten.

In het weekend wordt meer bewolking verwacht, maar het slibt volgens de huidige inzichten niet geheel dicht boven de stad. De zon blijft tussen de wolkenveldjes door schijnen. Regen staat niet op het weekendprogramma. Het kwik stagneert net onder 20 graden, maar dat wordt gecompenseerd door weinig wind.

Artikel delen: