Stadsfestival 2020 gaat niet door - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Stadsfestival 2020 gaat niet door

Zwolle – Het Stadsfestival dat op vrijdag 4 t/m zondag 6 september in Zwolle zou plaatsvinden, gaat vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus niet door. Dat heeft de organisatie van het Stadsfestival in overleg met elkaar en het bestuur van stichting Stadsfestival besloten.

Het is voor de samenwerkende partijen, Zwolse theaters, Hedon, Museum de Fundatie, HCO/Allemaal Zwolle, Stadkamer, Academiehuis, Zwolse onderwijsinstellingen, HESZ en Zwolle marketing niet mogelijk om de komende maanden de benodigde voorbereidingen te treffen om een volwaardig Stadsfestival op poten te zetten. Zeker gezien ook de noodzakelijke samenwerking met theatermakers, artiesten en overige partijen. De risico’s zijn vanwege de voortdurende maatregelen en onzekerheden rond om het Coronavirus te groot.

Ondanks dat het Stadsfestival niet doorgaat in zijn huidige vorm, zijn de samenwerkende partijen wel met elkaar in contact over alternatieve programmering in samenwerking met o.a. lokale en regionale artiesten en makers, Proto (de “finals” van de creatieve opleidingen) en Creative works. Er wordt onderzocht of het mogelijk is om op andere manieren de stad en de bezoekers van het Stadsfestival in aanraking te brengen met theater, muziek, beeldende kunst en design gedurende de zomer van 2020.

Artikel delen: