Opleiding regisseur bij KCO in Zwolle

Zwolle – Honderden amateurkunstverenigingen in Overijssel starten deze maanden weer met veel passie hun theateractiviteiten. Onmisbare persoon bij deze activiteiten is de regisseur. Om de amateurregisseurs en hun verenigingen de mogelijkheid te geven zich verder te ontwikkelen biedt Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) vanaf september weer theatercursussen aan onder de noemer OvATie.

Dit seizoen is onder meer Regie van muziektheater te volgen in Zwolle en Regie op basis van improvisatie in Enschede. Meer informatie over deze en de overige cursussen van OvATie en een aanmeldformulier is te vinden op www.kco.nl. KCO biedt al tien jaar lang regiecursussen aan amateurregisseurs binnen de Overijsselse Amateur Theaterschool, OvATie. De regisseur speelt namelijk een zeer grote rol in talloze theaterverenigingen. Zoals een dirigent een orkest leidt, zo waakt de regisseur o.a. over het spelniveau, het eindresultaat en het totaalbeeld. KCO biedt deze regisseurs de mogelijkheid zichzelf en hun verenigingen te ontwikkelen, nieuwe ideeën en inspiratie op te doen en hun talent te verdiepen.

Het OvAtie aanbod behelst de volgende vijf cursussen:

Regie van muziektheater (Zwolle), Regisseren op basis van improvisatie (Enschede), Schrijven voor toneel (Zwolle), Regie van locatietheater (Zwolle) en grimecursus voor gevorderden (Nieuw-Heeten). 

Artikel delen:

Reageer