Mindfulness: met aandacht leven

Zwolle – Op 3 september 2008 is er in de centrale bibliotheek Zwolle een tweede informatieavond over ‘Mindfulness: met aandacht leven’. Het betreft een herhaling van de thema-avond die op 21 mei is gehouden, deze was uitverkocht. Daarom is er op verzoek van velen een tweede datum gepland.

De organisatie is in handen van het GIP Zwolle in samenwerking met de RIAGG Zwolle. Het Engelse begrip ‘mindfulness’ is in het Nederlands het best te vertalen als ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandacht’. De term mindfulness raakt steeds meer ingeburgerd in het Nederlandse taalgebruik.

 

Mindfulness duidt op leven met aandacht voor het hier en nu. Dit lijkt gemakkelijk, maar we leven heel vaak ‘op de automatische piloot’, we zijn druk en doen de dingen met routine. Vaak zijn we vooral met het verleden bezig of met de toekomst. Daardoor glipt de dag ons soms door de vingers. Daarnaast kan ons drukke leven met veel stress allerlei klachten met zich meebrengen.

Door met milde aandacht aanwezig te zijn in het hier en nu, ontstaat een groter bewustzijn en kunnen we leren anders en beter om te gaan met de diverse ‘weersomstandigheden’ in het leven, zoals momenten van stress, spanning, pijn en ongemak.

 

Met aandacht aanwezig zijn in het huidige moment kan worden geleerd door training en oefening.

De inleiders Chris te Riele en Leon van der Meer van RIAGG Zwolle vertellen wat mindfulness is en zullen u informeren over de verschillende cursussen waarin het ontwikkelen van aandacht voor het hier en nu centraal staat.

De avond duurt van 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur; vanaf 19.00 uur is de entree van de Statenzaal geopend en is er koffie en thee. Kaartverkoop vooraf bij de receptie van de centrale bibliotheek in de Diezerstraat Toegangsprijs bedraagt 3 euro p.p. voor niet-leden en 2 euro voor leden van de bibliotheek.  Reserveringen moeten voor 1 september worden afgehaald en betaald; niet afgehaalde kaarten worden op de avond zelf alsnog verkocht aan anderen.

                                                                                                          Meer informatie ook opwww.bibliotheekzwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Mindfulness: met aandacht leven”

Reacties zijn gesloten.