Werkzaamheden vanwege aanleg kabels voor elektrische bussen - Foto: BAM / Gemeente Zwolle
Foto: BAM / Gemeente Zwolle

Werkzaamheden vanwege aanleg kabels voor elektrische bussen

Zwolle – Enexis start begin mei in de omgeving van NS-station Zwolle met de aanleg van elektriciteitskabels voor het buslaadstation. Hier worden de nieuwe elektrische bussen opgeladen die vanaf eind dit jaar gaan rijden.

Het kabeltracé loopt vanaf het station langs de Hanzelaan en gaat via de IJsselallee, Ittersumallee naar het elektriciteitsstation van Enexis aan de Marsweg. Aannemer BAM Infra Energie & Water voert de uitbreiding van het elektriciteitsnet in opdracht van Enexis uit.

De werkzaamheden vinden vooral plaats in de bermen en de stoepen, waar ze enige overlast kunnen veroorzaken. Op enkele plaatsen moet de rijbaan worden versmald. Voetgangers worden dan naar de andere kant van de weg geleid. Op plekken waar de overlast wat groter is, zijn verkeersregelaars aanwezig om de weggebruikers te helpen. Ook kan er soms sprake zijn van enige geluidsoverlast. Gewerkt wordt er tussen 7.30 en 17.00 uur.

Op Marslanden C is een weg voor een paar dagen afgesloten, het geel gemarkeerde stukje helemaal rechts op de kaart. De bedrijven blijven bereikbaar en de omleidingsroute hiervoor is aangegeven met gele omleidingsborden.

Artikel delen: