Twistvlietweg - Foto: Wouter Steenbergen
Twistvlietweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Zaterdag eerst wolkenvelden, later zon en koeler

Zwolle – Zaterdag begint tegenvallend qua weerbeeld. Maar wees gerust, dat is geen voorbode voor het hele weekend. ’s Morgens zijn wolkenvelden de boosdoeners die de zon boven Zwolle dwars kunnen zitten. Ze lossen in de loop van de ochtend op en maken plaats voor zonneschijn.

De wolken in de ochtend verraden een zwak koufront dat van noord naar zuid overtrekt. Regen wordt er niet uit verwacht. De temperatuur komt achter het front wel lager uit dan vrijdag. Toen noteerde ons weerstation in het centrum van Zwolle een maximumtemperatuur van 19,3 °C. Daar blijven we zaterdag onder, reken op 17 à 18 graden.

Gelukkig is de noordenwind overdag slechts zwak, zodat de gevoelstemperatuur weinig te lijden heeft. In de avond neemt de wind even toe naar matig, kracht 3. In de nacht naar zondag is het vrijwel onbewolkt en koelt het onder een heldere hemel flink af.

Zondagochtend bij zonsopkomst om kwart over zes is het ongeveer 4 graden, misschien nog iets kouder. Ook dan is er kans dat enige bewolking rondscharrelt boven de stad, maar het is minder dan zaterdagochtend. De zon is weerbepalend dankzij enige hogedrukinvloed boven ons. De middagtemperatuur is ongeveer 18 graden, maar er is nog minder wind dan op zaterdag. Tel uit je winst: in de zon voelt het veel warmer aan dan de thermometer suggereert.

In de nacht van zondag op maandag daalt het kwik naar ongeveer 4 graden. Er is kans op een mistbank in de vroege ochtend. Het wordt een Koningsdag/woningsdag met veel zon en wat (sluier)wolken. De temperatuur gaat omhoog naar 20 tot 22 graden. Waarschijnlijk wordt dit de warmste dag van de nieuwe week.

Vanaf dinsdag zetten storingen koers naar onze regio. Dat betekent wisselvalliger weer met
kans op regen of buien. Het kwik hikt tegen de 20 graden aan; koud wordt het niet. In de tweede helft van de week waarschijnlijk een aantrekkende wind uit het zuiden tot zuidwesten.

Artikel delen: