Opening pluktuin Kranenburg

Zwolle – In 2008 bestaat begraafplaats Kranenburg 75 jaar. Daarom zijn er vier gedenkmomenten georganiseerd, één in elk van de vier seizoenen. De tweede jubileumbijeenkomst is op zaterdag 30 augustus.

Op deze dag wordt een speciale pluktuin geopend, waar de aanwezigen enkele bloemen mogen plukken. Deze kunnen op een plek naar keuze op de begraafplaats worden gelegd. Iedereen is van harte welkom om bij de jubileumviering aanwezig te zijn.

Programma: 

15.30 uur           ontvangst in Uitvaartcentrum Kranenburg

15.45 uur            wandeling naar pluktuin

15.50 uur             opening pluktuin

16.00 uur            strijkkwartet speelt Vivaldi

16.15 uur            rondleiding

17.00 uur             afsluiting in Uitvaartcentrum Kranenburg

17.30 uur             einde

 

Vier seizoenen, vier gedenkmomenten

Vier gedenkmomenten rond vier seizoenen. De vier jaargetijden van Vivaldi zijn de rode draad en verbinden de gedenkmomenten. Tijdens ieder gedenkmoment brengt het Fiori strijkkwartet een seizoen uit de vier jaargetijden ten gehore.

Brochure

Ter gelegenheid van Kranenburg 75 jaar is er een brochure gemaakt met de geschiedenis van Kranenburg als begraafplaats en park. Ook zijn er twee wandelroutes gemaakt waarvan de één langs bijzondere plaatsen en monumenten gaat en de andere langs de bijzondere flora en fauna van Kranenburg. Deze wandelroutes en de brochure zijn verkrijgbaar op het Stadskantoor, in het Informatiecentrum van de gemeente Zwolle en bij de beheerder van Kranenburg.

Artikel delen:

Reageer