SWZ biedt maatwerk aan huurders met betaalproblemen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

SWZ biedt maatwerk aan huurders met betaalproblemen

Zwolle – Per 1 juli 2020 is er de jaarlijkse huurverhoging. Huurders ontvangen voor 1 mei een brief met de verhoging per post. De meest gestelde vragen zijn te vinden op www.swz.nl/huuraanpassing.

Dit jaar is er ook huurbevriezing mogelijk. Dit betekent dat de huur dan niet wordt verhoogd tot 1 juli 2021. Of een huurder in aanmerking komt, hangt af van de huur, gezinssamenstelling en inkomen. Op www.swz.nl vinden huurders een filmpje met uitleg en een check.

Naast de huurbevriezing zijn er ook andere maatwerkoplossingen mogelijk voor huurders die bijvoorbeeld door de coronacrisis moeite hebben met het betalen van de huur. Monique Boeijen, directeur-bestuurder SWZ legt uit. “Wij kiezen bij SWZ niet voor een algemeen uitstel van de huurverhoging, maar voor individueel maatwerk. Onze collega’s bij incasso kijken dan samen met de huurder naar een passende, structurele oplossing. Denk daarbij aan huurbevriezing, huuruitstel of gespreid betalen.”

SWZ verzoekt huurders die moeite hebben met het betalen van de huur en/of de huurverhoging, zich te melden bij de incassoafdeling. Dat kan door te bellen met (038) 468 0123 of te mailen naar info@swz.nl.

Artikel delen: