WVF pakt SVI in stadsderby ( 3-1 )

In een gelijk opgaande wedstrijd liet WVF aan stadsgenoot SVI zien hoe je met kansen om moest gaan.

 

Peter van de Streek strafte een verdedigende fout prima af ( 1-0 ) , waarna Manwell Saro de stand gelijk trok. Vlak voor rust wisten Berry Mulder en opnieuw van de Streek de geboden kansen te verzilveren. (3-1) De ongeslagen reeks groeit ( 23 x ). WVF staat stevig aan kop !

Vooraf werd het achthonderdste jeugdige lid van WVF feestelijk ingehaald. Amper drie minuten na  het eerste fluitsignaal van leidsman Meilink uit Enter lag de bal al in het netje. Peter van de Streek reageerde bijzonder attent op een foute terugspeelbal van SVI en liet zich die kans niet ontnemen.( 1-0)
WVF had in de beginfase de teugels stevig in handen.  Het was evenwel Saro die een harde SVI voorzet feilloos inschoot. ( 1-1 )
WVF liet de mannen uit Zwolle-Zuid terugkomen in de wedstrijd. De SVI-ers kregen het betere van het spel en creëerden zich kansen. WVF moest af en toe aan de noodrem trekken. Jonathan Brands ging daarvoor op de bon. Een hard werkende Berry Mulder maakte indruk op de SVI doelman met een vlammend schot dat rakelings over ging. Vijf minuten voor tijd liet Mulder wel het net bollen. Hij ontfutselde een SVI-verdediger de bal, draaide op z’n  “Mulderiaans” en krulde de bal in de rechter beneden hoek. ( 2-1) Ook stond hij aan de basis van de derde treffer. Zijn vrije trap kwam voor de voeten van Van de Streek. Met een fraaie stiftbal liet hij de SVI sluitpost kansloos.

Van de Streek had zijn hamstring bij “zijn” 3-1 verrekt en werd na rust vervangen door Martijn Ruijsch. Het kunstlicht werd ontstoken en WVF trof fel van leer. SVI probeerde de felheid te stoppen met geel als gevolg. Toch zakte WVF voetballend weg en liet SVI opnieuw in de wedstrijd komen. SVI kwam niet dichterbij. In de 60e minuut liet Mulder het publiek nog even opveren. Zijn venijnige schot was evenwel prooi voor de SVI doelman Abbes. Vanwege een te harde charge kreeg Richard Bouwmeester een gele prent te zien. Vlak daarna kwam verdediger Bart Maarse binnen de lijnen voor aanvaller Timon Beimers. Ook SVI bracht verse krachten in het veld. Veel slordige passes en onnodig balverlies zorgden voor een onrustig speelbeeld.  Het slotakkoord was voor WVF. Een mooi opgezette aanval van Piet de Jong kon net niet door hem worden afgemaakt.

“Onverwachte doelpunten”, sprak Van de Streek na afloop. “Het begin was goed. Alles bij elkaar een lastige pot met mooie punten”. Middenvelder Ad Slot vond het net als “uit ” moeilijk voetballen tegen SVI. “We raakten de bal te snel kwijt, maar hebben er wel voor geknokt,.

door : John Ruijsch

Artikel delen: