Zwolle krijgt extra parkeercapaciteit op piekuren

Zwolle –  Vanaf 1 september is het parkeerterrein van het provinciehuis aan de Luttenbergstraat op koopavonden, zaterdagen en koopzondagen gratis opengesteld. Hiermee komen er, op tijden van topparkeerdrukte in de Zwolse binnenstad, 280 parkeerplaatsen bij.

 

Ingezonden foto

Wethouder Janco Cnossen is verheugd over de extra parkeerplaatsen: ‘Het is heel prettig dat de provincie voor het symbolische bedrag van €1,- per jaar ons deze parkeerplaats wil verhuren. Door de populariteit van de Zwolse binnenstad neemt de parkeerdruk toe. Door gratis parkeerplaatsen op deze plek worden omliggende woonwijken zoals de Zeeheldenbuurt en Assendorp ontlast.’ Gedeputeerde Job Klaasen: ‘Ik ben blij dat we, door de goede samenwerking tussen de gemeente en de provincie, een forse bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de bereikbaarheid van de stad en het park achter het provinciehuis.’

Het parkeerterrein van het provinciehuis wordt opengesteld op koopavonden op donderdag van 18.00 uur tot 22.00 uur, op zaterdagen van 8.30 uur tot en met 18.00 uur en op koopzondagen van 12.00 uur tot 17.00 uur. Automobilisten die tijdens deze uren op het terrein bij het provinciehuis willen parkeren, kunnen doorrijden tot aan de slagboom, die dan vervolgens automatisch open gaat.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Misschien zou het een idee zijn om die parkeergarage aan de Assendorperdijk eens af te bouwen in plaats van toezien hoe die metalen afvalberg ligt te verroten en verroesten

  En zo niet! breek die zooi af en maak daar een extra parkeerdek  Maak melding

 2. Parkeren in Zwolle
  Jeffrey snapt het verschil tussen openbare en particuliere parkeerplaatsen nog niet, helaas!
  Het gebruik van de benaming koopavond slaat helemaal nergens op gelet op het feit dat bij landelijke wet al 15 jaar de winkels elke avond open mogen zijn.
  Of loopt de Gemeente Zwolle zover achter?
  Ik ben ook bang dat de Gemeente deze plaatsen als compensatie gaat meenemen voor alle parkeerplaatsen welke in de binnenstad gaan verdwijnen.
  Hierdoor wordt de binnenstad nog minder bereikbaar.


  Maak melding

 3. Openbaar of particulier! wat doet het er toe als er al jaren een schroothoop aan de rand van de binnenstad (let wel de Groenste stad) ligt, waar je niet fatsoenlijk je auto kan parkeren.


  Maak melding

 4. Of een Parking Palace Zwolle van maken? 8)

  NIEUW!!!! NIEUW!!!! NIEUW!!!!

  Haal nu halsbrekende toeren uit met uw auto is ons nieuwe project!
  Hals und Bein bruch verzekerd! ;D 😉 😀


  Maak melding

 5. Is het niet zo dat de parkeerplaats bij het provinciehuis gemeenschappelijk bezit is ,dat met het geld betaald is dat de belastingbetalers in deze provincie neertellen jaarlijks .Want de heren gedeputeerden moeten toch zonodig met hun bolide,s dicht bij hun werk kunnen komen ,terwijl er elders gepoogt wordt om de mensen zoveel mogelijk gebruik te laten maken van openbaar vervoer of fiets.  Maak melding

 6. @Jeffrey
  30 Augustus lijkt mij een prima datum om dat ijzeren geval af te breken. Echter, dan moeten we eerst die enge lieden van de NVU erin duwen.


  Maak melding

Reageer