Pannekoekendijk - Foto: Wouter Steenbergen
Pannekoekendijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: ‘s Morgens kans op lichte regen, ’s middags droog

Zwolle – Woensdag begint Zwolle met veel bewolking en een temperatuur van ongeveer 8 graden. Er is kans op lichte regen of motregen in de ochtend. Na het middaguur is het overwegend droog, dankzij enige hogedrukinvloed. De wind is zwak tot matig, overwegend uit het zuidwesten.

Het kwik loopt op naar 14 graden, een fractie hoger dan dinsdag, toen een povere 13 graden met moeite gehaald werd in de stad. De bewolking overheerst woensdag, maar in de middag ontworstelt de zon zich met een beetje geluk aan het wolkenpakket. In de loop van de avond kan Zwolle een nieuw neerslaggebied verwachten.

De regen arriveert volgens de huidige berekening na 22.00 uur. Het brengt in de nacht en ochtend naar donderdag enkele millimeters water. Meer dan dinsdag neerkwam in de regenmeter van ons weerstation in het centrum: 2 millimeter was de score. Beter iets dan niets, na een weken durende droge periode.

Donderdag en vrijdag zorgt een nieuw lagedrukgebiedje dat vanuit het zuidwesten hierheen koerst voor nattigheid. Donderdagochtend is de regenkans groot, in de middag tijdelijk kleiner, waarna het in de avond opnieuw gaat regenen. De middagtemperatuur is ongeveer 14 graden, iets onder normaal. De zon komt tussen de wolken door. ‘s Middags trekt de wind aan naar matig, kracht 4, uit het zuidwesten.

Vrijdag staan buien en tussendoor zon op het programma. In het weekend laat de zon zich vooral op zondag zien en dan wordt het ook warmer.

Artikel delen: