Kletshuisje in coronatijd - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Kletshuisje in coronatijd

Zwolle – Door een gulle gift van de Lionsclub Zwollerkerspel kunnen cliënten van Zandhove hun naasten veilig en dichtbij zien en spreken. De Lionsclub financiert voor twee maand een kletshuisje op het terrein bij de zij-ingang van de zorginstelling.

“Voor de bewoners van zorginstellingen is het moeilijk dat zij al een aantal weken geen bezoek mogen ontvangen. Met dit ‘kletshuisje’ willen we als Lionsclub graag een bijdrage leveren om veilig bezoek mogelijk te maken” aldus Leen van Stappen, voorzitter van de Lionsclub Zwollerkerspel. “Wij zijn erg blij met deze aanbieding van de Lionsclub”, zegt Janine Noordhuis, bestuurder van Zorgspectrum Het Zand. “Dit is een mooie aanvulling op alle creatieve middelen die wij zelf al inzetten, zoals beeldbellen.”

Kletshuisje
Het kletshuisje lijkt op een soort mini-bungalowhuisje met twee verschillende ingangen. Via de ene ingang kan familie naar binnen en via de andere ingang de cliënt. Binnen zien ze elkaar via een glaswand en kunnen via een spreek/luisterverbinding met elkaar praten. Het kletshuisje is 24 april geplaatst en is vanaf begin mei te gebruiken.

“Wij informeren de cliënten en hun naasten zodra het maken van ontmoetingsafspraken mogelijk is,” vertelt mevrouw Noordhuis. “Veiligheid staat voorop, dus in samenspraak met de infectiepreventiedeskundige van het Isala en onze eigen zorgprofessionals kijken we naar een veilige en werkbare manier om het huisje in te zetten. Ook op andere locaties van Zorgspectrum Het Zand onderzoeken we de mogelijkheden om voor bewoners veilige ontmoetingen mogelijk te maken.”

Artikel delen: