Philosofenallee - Foto: Wouter Steenbergen
Philosofenallee
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Regen in de ochtend, opklaringen in de middag

Zwolle – Donderdag begint en eindigt met regen. Daar tussenin ziet Zwolle ook de zon. Een regengebied komt rond 9 uur ‘s morgens aan boven de stad. Tegen het middaguur is het voorbij getrokken. De wind is matig uit zuidwest tot zuid.

In de middag mogen we ons verheugen op opklaringen bij een maximumtemperatuur van 16 graden. Tijdens die opklaringen kan een enkel pechbuitje opduiken boven de stad. Kans op een stevige bui is er in de avond en mogelijk heeft die zo veel energie dat er onweer bij voorkomt. Aankomsttijd is vermoedelijk de tweede helft van de avond, misschien pas tegen middernacht.

Wie de precieze timing wil weten, wordt aangeraden buienradar bij de hand te houden. In de nacht naar vrijdag kan nog een nagekomen buitje over de stad trekken.

Het wisselvallige weer wordt deze dagen verzorgd door een lagedrukgebiedje genaamd Zlatina, dat over Engeland naar de Noordzee trekt.

Vrijdag zorgt Zlatina ervoor dat de buienliefhebber de hele dag aan zijn of haar trekken komt. Kans op een buitje is er tot de avond, wanneer de activiteit inzakt. Ook de zuidwestelijke wind heeft er zin in: windkracht 4. Vrijdagmiddag wordt het 14 graden.

Zaterdag ligt Zlatina boven Denemarken en dat is nog voldoende dichtbij om buitjes deze kant op te dirigeren, met name in de middag.

Zondag neemt een hogedrukgebied de regie tijdelijk over. Het is waarschijnlijk droog met flink wat zon en een temperatuur van 17 graden.

Artikel delen: