Zwolse bedreiger prinses Amalia voor onderzoek naar Pieter Baan Centrum - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Zwolse bedreiger prinses Amalia voor onderzoek naar Pieter Baan Centrum

Zwolle – De rechtbank in Zwolle heeft besloten dat de bedreiger van prinses Amalia (16) nader moet worden onderzocht door het Pieter Baan Centrum.

Dit meldt NOS Nieuws donderdagmiddag. Zwollenaar Wouter G. stuurde Instagram-berichten en beelden waarin hij onder meer dreigde de prinses te verkrachten. De vriend van de prinses bedreigde hij met de dood.

Wouter G. (31) zit vast sinds sinds januari. In een pro formazitting is donderdag bepaald dat hij nader moet worden onderzocht. Hij zou onder meer lijden aan paranoïde schizofrenie. Hierom wil zijn advocaat dat hij geheel of gedeeltelijk ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard.

De NOS meldt dat Wouter G. via een videoverbinding vanuit de penitentiaire inrichting in Zwolle bij de rechtszaak aanwezig was. Hij liet weten dat een extra onderzoek niet nodig was. Hij gaf toe dat hij de berichten had geschreven, maar dat hij ze de volgende dag direct had gewist. Wouter G. had zich naar eigen zeggen niet gerealiseerd dat hij ze daadwerkelijk gepost had, zo meldt de NOS.

Artikel delen: