Muziek in de Tent presenteert Trust

Zwolle – De volgende editie van Muziek in de Tent vindt plaats op zondag 14 september a.s. van 14.00 uur tot 16.00 uur in de Muziektent aan het Assendorperplein te Zwolle. De band Trust zal dan optreden. Wijkcentrum de Enk en Eureka zijn open voor een hapje en een drankje.

Het verhaal van trust begint in januari 2001 als Bert en Joan worden gevraagd een aantal nummers te spelen bij het bezoek van koningin Beatrix en haar gevolg aan Meppel op koninginnedag 2001. Al snel werd besloten om gitaar en percussie, in de personen van Jos en Fred, aan het tweetal toe te voegen en zo ontstond trust. Tien snaren en mooie meerstemmige zang, ritmisch ondersteund door percussie. De groep trust heeft door het beperkte instrumentarium een zeer open geluid waarin de breekbare, maar schone harmonieën en melodieën uitstekend tot hun recht komen.

De individuele muzikanten van trust hebben in de muziekwereld ruimschoots hun sporen verdiend en dat is te horen. ‘Luistermuziek’ is een gebezigde term en als er om een vergelijkbare, bestaande act gevraagd wordt, moet zelfs de meest ervaren muziekkenner een antwoord schuldig blijven. De eigenheid van het geluid van trust en het unieke stemgeluid van leadzangeres Joan zorgen ervoor dat er van kopieën geen sprake is.

Het immer enthousiast ontvangen, semi-akoestische, eigen werk heeft al veel mensen bereikt, zowel vanaf het podium als vanuit de studio van de regionale zenders. Een platendeal leverde in 2006 wel een single, Let Me Live, op, maar geen vertrouwen in de intenties van de betreffende platenmaatschappij. trust besloot daarop een album in eigen beheer uit te brengen met de titel Take My Hand.

Ondanks de collectieve tevredenheid over het album is trust live een ware intense belevenis. De onafhankelijke positieve reacties in het gastenboek van www.trust-music.nl en de lovende publicaties in de verschillende media spreken voor zich. Ook het sterk groeiende aantal bezoekers bij de optredens bewijst dat de oprechte muziek van trust de harten steelt van de liefhebber van melodieuze en harmonieuze, akoestische ‘luisterpop’.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. hopelijk krijgt men nu inassendorp eens wat meer publiek bij dit soort evenementen want vind dat ze er veel voor doen daar in assendorp .Ik heb daar vroeger als kind gewoont en toen werd er ook altijd veel gedaan daar wat altijd enorm gezellig was voor de buurt.Maar de mens is tegenwoordig kritischer geworden en toen was je veel gauwer tevreden


  Maak melding

 2. Lijkt mij ook gezellig om bij te zijn.
  Hopen op mooi weer en een goede opkomst van het Zwolsche publiek.

  Misschien doet de organisatie er goed aan om enkele dagen voor de 14e nog een herinnering naar buiten te brengen. 😉  Maak melding

 3. Maar voor een Weblogzwolle-kennismakingsmeeting kunnen ze toch wel een keer een uitzondering maken 😮 ‘T is ook nog in het mooie Assendorp 😉


  Maak melding

 4. Wat een succes! Elke 2e zondag van de maand “Muziek en plein publiek”. Zonnetje, veel relaxed volk, het geweldige Assendorp, een paar beugeltjes bij Eureka, ook in De Enk kon je goed terecht. En een gezellig stukkie muziek. Kleurrijk Assendorp Foto’s volgen, zodra ze zijn toegemailed.


  Maak melding

Reageer