Bouw zorgappartementen Stadshagen

Zwolle – De eerste paal van ’t Hoge Huis in Stadshagen gaat volgende week de grond in. Hiermee is de start van dit bijzonder vormgegeven complex een feit. De komende maanden wordt er hard gewerkt om het appartementengebouw in het najaar van 2009 op te leveren.

In Werkerhoven, deelgebied in Werkeren (Stadshagen), bouwt SWZ ’t Hoge Huis bestaand uit 40 zorgappartementen. Het gebouw ligt aan de Bonkenhavestraat, Canneveltstraat en de Havezathentunnel. Aan de zuidkant loopt het Kamperlijntje. In ’t Hoge Huis komt, naast de woningen, ook een kantoor voor zorgverlening en een ontmoetingsruimte met een ruim terras waar de bewoners gebruik van kunnen maken. De appartementen worden gerealiseerd op een uitstekende plek in de wijk: aan het water en op een paar honderd meter afstandvan de nieuwe locatie van het Zonnehuis. De zorg wordt geleverd vanuit deze locatie en wordt verzorgd door de Zorgcombinatie Zwolle. Voor de toewijzing van deze woningen krijgt SWZ kandidaten door via het Servicepunt Zorgwoningen. Eind 2009 kunnen de eerste bewoners in hun appartementen terecht.

’t Hoge Huis bestaat uit 40 driekamerappartementen, verdeeld in vijf verschillende typen. Er zijn 27 appartementen  onder de huurtoeslaggrens (sociale huurwoningen) en 13 boven de huurtoeslaggrens (Riant Wonen).

De appartementen hebben een riante woonkamer, twee mooie slaapkamers en een balkon. Alle appartementen hebben een half-open keuken. In ’t Hoge Huis is een huismeester van SWZ aanwezig. Op de begane grond bevindt zich een overdekte garage met 16 parkeerplaatsen. In deze afgesloten overdekte  garage is ook een fietsenstalling.

Met ’t Hoge Huis realiseert SWZ wederom een aanzienlijk aantal zorgwoningen in Zwolle. Dit project levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het opleveren van meer sociale en middendure huurwoningen voor senioren en zorgvragers in de stad.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Pieter, die oudjes van mij zijn ook “de gewone man”.
    Omdat ze jaren hard gewerkt hebben en hun eigen huisje hebben, kunnen ze zo’n appartement dus wel veroorloven. Ookal hebben ze een gewoon AOWtje.    Maak melding

Reageer