Startbijeenkomst HOVO-cursussen Windesheim

Zwolle – Speciaal voor 50-plussers die hun kennis willen verrijken, heeft Windesheim een breed cursusaanbod. Op de feestelijke startbijeenkomst op 28 augustus kunnen belangstellenden voorlichting krijgen over het HOVO-cursusaanbod voor 2008-2009. De bijeenkomst begint om 13.30 uur (tot 17.00 uur) en vindt plaats in het Ecodrome, Willemsvaart 19 te Zwolle.

De HOVO-cursussen starten per oktober 2008. Naast Windesheim in Zwolle zijn er ook lesmogelijkheden in Lelystad, Kampen, Utrecht en Hardenberg. Alle cursussen zijn overdag, voor een dagdeel per week. Een cursus duurt vijf tot tien weken. Voor deelname is geen specifieke vooropleiding vereist, interesse in het betreffende onderwerp is voldoende.

Op de voorlichtingsbijeenkomst geven docenten een serie korte presentaties van een aantal cursussen. Naast de bijeenkomst in Zwolle zijn er ook voorlichtingsbijeenkomsten in de andere lesplaatsen. Meer informatie hierover is te vinden op www.windesheim.nl (onder HOVO).

Cursussenaanbod

HOVO biedt ruim 80 cursussen en lezingen aan op het gebied van geschiedenis, filosofie, kunst en cultuur, literatuur, muziek, religie, psychologie, taalkunde, sterrenkunde en schrijven. Door het succes van de cursussen in vorige jaren is het aanbod uitgebreid. Nieuw dit jaar zijn onder meer de cursussen filosofie van de lage landen, democratie in Amerika, ontwikkelingen in de geneeskunde en de zorg, autobiografisch schrijven voor beginners, christelijke godsgeloof tussen atheïsme en orthodoxie en de lezingserie Rusland actueel. Daarnaast gaat in Utrecht opnieuw de THESEN Academie van start met cursussen op het gebied van religie. De THESEN Academie, in het verleden bekend als de NBI Hogeschool voor Theologie, is een samenwerkingsproject van HOVO met de opleidingen Theologie en Levensbeschouwing van Windesheim. Het THESEN-programma kan in zijn geheel of als losse modulen worden gevolgd. De cursusgids is gratis en is verkrijgbaar bij het Windesheim Informatiecentrum, tel.: <?XML:NAMESPACE PREFIX = SKYPE /> (038) 4 699 699 , of per e-mail: info@windesheim.nl.

Artikel delen:

Reageer