Prinses Margriethaven - Foto: Wouter Steenbergen
Prinses Margriethaven
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Zaterdag buien, zondag vrijwel droog

Zwolle – Zaterdag houdt Zwolle het niet droog, want er staan opnieuw buien op het programma. De eerste worden reeds in de ochtend verwacht vanuit het noordwesten. Rond het middaguur leeft de buiigheid verder op en misschien is dan ook een donderklap hoorbaar.

De buien verdwijnen in de loop van de middag geheel en de wolken gedeeltelijk. Dat betekent openingen voor een zonnetje. De temperatuur stijgt tot maximaal 15 graden. Een beetje winst vergeleken met vrijdag, toen slechts 13 graden het maximum was. De wind op zaterdag varieert tussen zuidwest en noordwest, matig in de ochtend, windkracht 3, toenemend naar 4 in de middag.

Tijdens opklaringen zaterdagavond en in de nacht naar zondag daalt het kwik bij weinig wind naar ongeveer 5 graden. Er is kans op een mistbank.

Lagedrukgebied Zlatina veroorzaakte het buiige weer van de afgelopen dagen. De buien op zaterdag vormen haar afscheidsborrel. Zlatina verplaatst met haar kern van de Noordzee naar Noorwegen. Dat is ver genoeg weg voor een sterk verminderde buienkans bij ons.

Zondag kan volledige droogheidsgarantie nog niet worden gegeven. Maar als er wat valt, zal het waarschijnlijk beperkt blijven tot wat gedruppel. Bij een zwakke tot matige wind die geleidelijk draait van het zuidwesten naar het noordwesten wordt het 17 graden. Wolken en zon bepalen het weerbeeld op zondag. Het is de beste dag van het weekend voor wie geen regen wil.

Na het weekend gaat een hogedrukgebied zorgen voor meer zon en een geringe kans op nattigheid. De temperatuur stijgt aan het eind van de nieuwe week richting 20 graden.

Artikel delen: