Stadsgracht - Foto: Wouter Steenbergen
Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Begin van een zonnige week met koude nachten

Zwolle – Maandag vormt het begin van een droge en zonnige week. Het aandeel wolken boven Zwolle neemt af in het voordeel van de zon. Dat proces begint maandagavond. Overdag is het nog een samenspel van wolken en zon, in de avond klaart het geheel op.

De wind is van noordwest naar noordoost gedraaid. Hij is zwak tot matig van kracht en dus geen hinderlijke factor. In de zon voelt het daardoor veel warmer aan dan de gemeten temperatuur van 16 graden ‘s middags suggereert. De overgang naar zonnig weer komt door een hogedrukgebied dat vanuit het noordwesten nadert.

Dat hogedrukgebied heeft van de Duitse weerdienst de naam Paul gekregen. Paul verzorgt het weer deze week. Vanaf dinsdag schijnt de zon vrijwel ongehinderd en de maximumtemperatuur loopt elke dag iets op. Van 15 graden op dinsdag naar 20 graden op vrijdag. Komend weekend wordt de 20 graden vermoedelijk overschreden.

’s Nachts koelt het onder een heldere hemel met een bijna volle maan sterk af. Slechts enkele graden boven nul op neushoogte en er is lichte vorst aan de grond mogelijk.

Kans op regen is er niet, het wordt een sterk drogende week. Na dinsdag is er ook nog maar nauwelijks wind. De UV-index is 5, wat betekent dat de huid gemakkelijk verbrandt. Insmeerweer voor wie veel buiten is komende week.

Artikel delen: