Selectie PEC Zwolle meldt zich weer op trainingsveld

Selectie PEC Zwolle meldt zich weer op trainingsveld

Zwolle – Maandagochtend heeft PEC Zwolle de veldtrainingen hervat. De selectie die het voorbije onafgemaakte seizoen als 15e eindigde, kon na bijna twee maanden niet meer op de club te zijn geweest eindelijk weer het stadion en het speelveld betreden.

Dat ging uiteraard niet zomaar, maar aan de hand van strenge richtlijnen vanuit het RIVM en de KNVB. Vooralsnog mag er niet in grote groepen worden getraind. Bij de verschillende entrees van het stadion werden direct de eerste voorzorgsmaatregelen genomen.

Zo moesten de handen worden gedesinfecteerd en dienden bepaalde looproutes gevolgd te worden naar de verschillende zones. Ook kon de selectie in meerdere kleedkamers de schoenen onderbinden, zodat men niet met meer dan drie personen in één ruimte verbleef. Tijdens de eerste trainingssessie’s verschenen er telkens vijf spelers op het veld.

De training zelf zag er logischerwijs anders uit dan normaliter. In vijftallen gingen de spelers met een eigen bal het veld op, waarbij beide speelhelften gebruikt werden om zo met zekerheid aan de anderhalve meter regel te kunnen voldoen. Ieder groepje kreeg een trainer op afstand toegewezen, waarna er een parcours werd afgewerkt. Er werden geen oefeningen uitgevoerd waarbij gekopt moest worden, omdat daar vochtdeeltjes bij vrij kunnen komen. Na ieder uur vertrok er een groep direct naar huis – ook douchen mag namelijk nog niet in het stadion – waarna de volgende groep zich een half uur later via de verschillende ingangen op de club meldde.

Later deze week volgt nog een training in het stadion. Deze trainingen zijn net als maandag noodgedwongen niet toegankelijk voor publiek en pers.

Bron: PEC Zwolle

Artikel delen: