Isala Klinieken gedaald in Top 100

Zwolle – De Isala Klinieken in Zwolle zijn flink gedaald in de jaarlijkse Ziekenhuis Top 100 van het dagblad AD. Het ziekenhuis stond vorig jaar nog op de zesde plek, dit jaar op 32.

Het ziekenhuis heeft van alle ziekenhuizen in de Top 100 het hoogste aantal heropnames na behandeling van hartfalen bij patiënten onder de 75. Het ziekenhuis van Almelo staat in de middenmoot. Het Deventer ziekenhuis stijgt van 81 naar 65. Het Medisch Spectrum Twente in Enschede staat op de 79e plaats. Het ziekenhuis van Hengelo en Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg scoren slecht in de Top 100, ze staan op plek 89 en 91.

Bron: RTV Oost

Isala niet geschrokken van lage plaats in top 100, de Isala klinieken in Zwolle verwacht dat het ziekenhuis beter scoort in de top 100 van het AD als het nieuwe ziekenhuis klaar is. De Isala klinieken is in de top honderd gezakt naar de 32e plaats. Vorig jaar stond het Zwolse ziekenhuis nog op de zesde plaats. De Isala klinieken scoort onder meer slecht op patiënttevredenheid. Er wordt nu hard aan gewerkt om die te verbeteren, maar het ziekenhuis denkt dat de ontevredenheid van de patiënten veel te maken heeft met de verouderde gebouwen. Over een jaar begint de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Dat moet in 2013 klaar zijn.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Als ze volgende jaar gewoon weer stijgen naar de zesde stek dan zijn ze dan waarschijnlijk weer de “klapper van het jaar” in deze diaconessenhitparade.

  Welk hospitaal is overigens genomineerd als alarmschijf ?  Maak melding

 2. Ik heb de hele lijst bekeken en er zitten meer van dit soort giga-schommelingen in. Ik denk niet dat we te veel waarde aan deze lijst moeten hechten.


  Maak melding

 3. Mooie bladvulling in komkommertijd, met gegarandeerd veel opwaaiend stof in den lande. Neem het het AD eens kwalijk?
  Zie al weer uit naar de haringtest 😉


  Maak melding

Reageer