Zwarte Water - Foto: Wouter Steenbergen
Zwarte Water
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon en stapelwolken na een koude nacht

Zwolle – Dinsdag begint tamelijk fris in Zwolle. Bij zonsopkomst om 5.56 uur is de temperatuur gedaald naar een waarde dichtbij het vriespunt. Op de grond is er kans op lichte vorst. Het blijft niet zo koud, het kwik gaat omhoog richting 15 graden.

Daarmee is dit de koelste dag van de week. Maar in de zon, die volop schijnt, voelt het een stuk warmer aan. De wind is zwak tot matig uit het noordoosten, maximaal kracht 3. Er verschijnen enkele stapelwolkjes, zodat het niet zo eentonig blauw is boven de stad. Het is een droge dag. Wie nattigheid wil zien, kan bijvoorbeeld naar het Zwarte Water gaan.

Een hogedrukgebied genaamd Paul schuift vanuit het noordwesten onze richting op. Paul zorgt tot en met zaterdag voor stabiel droog en zonnig weer met weinig tot geen wolken. En een rustig windje uit richtingen tussen noord en oost.

Het warmt elke dag een stukje verder op. Woensdag een graad of 18, donderdag wordt 20 graden gehaald, vrijdag en zaterdag komen we rond 22 graden uit.

Zondag kunnen we een scherpe daling van de temperatuur verwachten. Zo’n 10 graden kouder dan op zaterdag wordt het, volgens de huidige berekeningen. Dit komt doordat koude lucht uit de poolstreken hierheen wordt gestuwd.

Artikel delen: