Zwollenaren opgepakt voor verkrachting

Hattem – De politie heeft vier (meerderjarige) verdachten uit Zwolle en Wezep aangehouden, die worden verdacht van de verkrachting van een achttienjarig meisje. Twee van de jongens zouden zich bovendien hebben vergrepen aan een meisje van zestien.

De verkrachtingen gebeurden in de gemeente Hattem, aldus Helga Hogenkamp van het openbaar ministerie in Zutphen, waar de zaak in onderzoek is. Het OM wil niet ingaan op de vraag of het meisje het slachtoffer is geworden van een groepsverkrachting. Omwille van de privacy willen de onderzoekers voorlopig ook niet kwijt of de meisjes uit Hattem zelf afkomstig zijn. De vier verdachten werden op 12 augustus aangehouden en zitten nog steeds in beperking: ze mogen daarbij geen contact hebben met familie, advocaten of elkaar.

De politie verhoort hen intensief om te zien of er nog meer meisjes het slachtoffer zijn geweest van dit viertal, en of deze verkrachters met elkaar of anderen nog actief zijn geweest op andere plaatsen op de Noordwest-Veluwe.

De lokale politie spreekt van een ‘ernstige zedenzaak’. Het OM zelf wil nog maar weinig details kwijt in deze gevoelige fase van het onderzoek waarbij de verdachten in hun beperking volop aan de tand gevoeld kunnen worden, zonder al teveel invloeden van buitenaf.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. En daarom maar goed dat ze het zo opnemen! Gewoon lekker vast zetten… geen communicatie en niet te veel loslaten! Dat hier geen vormfout in sluipt!

  Hmmmm, ik opteer toch voor het loslaten op de Martin Eibrink tribune tijdens Zwolle-GAE.

  Met een eagles shirtje aan natuurlijk he.


  Maak melding

 2. Nee hoor…
  Zorgen, dat ze zo onzeker mogelijk zijn. Zorgen, dat ze zich helemaal vast lullen en dat er geen enkele mogelijkheid bestaat dat de vier overleggen om een sluitend verhaal te bedenken!


  Maak melding

 3. Ik vrees anders het ergste Dick! Ik vind wel dat mensen die ten onrechte beschuldigd zijn vrijgepleit moeten worden. Maar vaak is het toch: waar rook is, is vuur!
  En ik zou het nog veel erger vinden als het werkelijke daders zijn en ze kunnen op een vormfout vrij komen!


  Maak melding

 4. Helemaal met je eens Plantje, was eigenlijk vergeten
  @ sig, voor mijn vraag te zetten: Je ziet nog wel ergens een “juridisch gaatje in de wet” om de boys vrij te krijgen?

  Gezien zijn ietwat vreemde, hopelijk lollig bedoelde, reactie:
  geschreven door sig, op 24 augustus 2008 om 17:38

  raar dat ze geen contact mogen hebben met een advocaat…

  Als sig bedoelde dat ze donders moeten uitkijken dat ze geen procedurefout maken, ben ik het ook met hem eens.  Maak melding

 5. Prima. Direct maar het zaakje op het hakblok leggen, dan zingen ze wel een paar noten lager !

  Te triest voor woorden. En als ik de ouders van dit meiske was, dan hadden deze kansloze klootzakken een erg groot probleem gehad.


  Maak melding

 6. we moeten niet te veel conclusies trekken als we dr niet van op de hoogte zijn,het kan ook en meisje zijn die ruzie met ze heeft gehad en dacht laat ik ze maar eens terug pakken />?


  Maak melding

 7. ne maar wel een soort gelijke me gemaakt en achter af is het allemaal niet zo bleken , ging daadwerkelijk om een wraak zuchtige dame die uit was op wraak


  Maak melding

 8. HAttem
  Twijfels bij groepsverkrachtingen
  Vriedag 21 november 2008 – 10:24:16
  door Willy

  HATTEM/ZUTPHEN – ,,Wil de officier de waarheid of wil ze promotie?”, mopperde A.K. (19) dinsdag in het beklaagdenbankje van de Zutphense rechtbank. K. stond met drie medeverdachten terecht voor verkrachting van een 18-jarig meisje in Hattem.

  Drie van de vier verdachte mannen waren naar de rechtbank gekomen voor de zogenoemde regiezitting. Daar werd gesproken over nader onderzoek betreffende de vermeende verkrachting op 4 juni vorig jaar in een Hattemse woning. De drie mannen verklaarden dat hun leven ingrijpend is veranderd door de aangifte. ,,En laatst lachte ze nog gewoon naar mij op het station”, verklaarde M.P. (24) uit Wezep over het ‘slachtoffer’. Volgens K. doet justitie er alles aan om hen de schuld in de schoenen te schuiven. Zijn opmerking over ‘promotie’ voor de aanklaagster kwam hem op een reprimande te staan van rechtbankvoorzitter Roessingh. ,,We willen allemaal gewoon de waarheid vinden”, zei ze. De vier mannen uit Wezep en Zwolle (19 tot 24 jaar) worden door het openbaar ministerie (OM) beschuldigd van verkrachting van een meisje (18 ) in Hattem. Bewijs dat ze ook bij een sekspartij met een 16-jarig meisje in Wezep en/of Raalte betrokken waren bleek te dun voor een aanklacht. Dit delict is van de dagvaarding verdwenen. Voor die ‘ontucht’ in Wezep en/of Raalte op 23 juli vorig jaar zijn weer andere verdachten opgepakt, onder wie een 19-jarige Raaltenaar en een Dalfsenaar van 27 jaar. Dat duo stond dinsdag ook terecht. Ze worden ervan beschuldigd dat ze het 16-jarige meisje dronken hebben gevoerd en daarna seksuele handelingen met haar hebben uitgevoerd.De advocaten van alle zes verdachten zetten grote vraagtekens bij de aangiftes. In de strafzaak over de ‘Hattemse groepsverkrachting’ werden al hun onderzoekswensen toegewezen. Zo zal het 18-jarige meisje als getuige worden verhoord, waarbij de advocaten haar aan de tand kunnen voelen. Daarvoor is een hele dag gepland.
  Bovendien krijgen de advocaten inzage in al het sms- en msn-verkeer. ,,Mogelijk heeft ze het er met vriendinnen over gehad’,’ aldus advocaat P. Reitsma.  Maak melding

Reageer