Emmawijk - Foto: Wouter Steenbergen
Emmawijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonnig, droog en minder wind

Zwolle – Woensdag gaat Zwolle koud van start. ‘s Morgens vroeg is het +1 tot +3 graden Celsius. Dat is niet veel. Er is kans op vorst aan de grond. Sta je in de kou, dan gebeurt dat wel onder een mooi ochtendzonnetje. Mogelijk zie je ergens een mistbank.

De zon is meteen aanwezig en die blijft de hele dag present. De boel warmt geleidelijk op naar ongeveer 17 graden in de middag. Een verschil met dinsdag is de wind. Die is zwakker, uit noordelijke richtingen. Voor het gevoel wordt het warmer dan de thermometer aangeeft.

Rond het middaguur verschijnen waarschijnlijk geen stapelwolkjes boven de stad, de lucht is strakblauw. Bij gebrek aan wolken blijft het droog.

In de avond en nacht naar donderdag is het helder. Het koelt af naar een temperatuur net boven het vriespunt, aan de grond mogelijk iets eronder.

Donderdagochtend is er kans op mist. Die verdwijnt spoedig nadat de zon voldoende boven de horizon uit is gestegen. Het is een droge en zonnige dag met sluierwolken op grote hoogte. Het kwik gaat bij weinig wind omhoog naar een prima 20 graden.

Vrijdag en zaterdag verschijnt in de zon 20+ graden Celsius op de Zwolse thermometers. Geniet ervan, want zondag wordt daar 10 graden van afgetrokken. Mogelijk valt er dan ook wat regen.

Artikel delen: