Windesheim biedt doorstroomklas hbo-techniek

Zwolle – Mbo-studenten die zich goed willen voorbereiden op de overgang van mbo naar hbo kunnen bij Windesheim vanaf september opnieuw het doorstroomprogramma mbo-hbo techniek volgen. Dit programma is bedoeld voor mbo’ers die van plan zijn om zich na hun eindexamen in te schrijven voor de opleiding Elektrotechniek, Industrieel Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde of Werktuigbouwkunde.

In de praktijk is gebleken dat veel mbo’ers onvoldoende kennis hebben van de vakken wiskunde, natuurkunde, Engels en Nederlands, waardoor hun studie moeizaam verloopt en ze de kans lopen om vroegtijdig af te haken. Om studie-uitval te voorkomen biedt Windesheim een doorstroomprogramma aan, in voornoemde vakken. De deelnemers volgen een programma van zeventien bijeenkomsten op de woensdagmiddag. Het cursusgeld bedraagt € 150,–, plus de aanschafkosten van een tweetal boeken en een reader. Deelnemers die zich, na hun eindexamen, daadwerkelijk aanmelden voor een van de vier bovengenoemde opleidingen kunnen het cursusgeld terugvragen.

De doorstroomklas van Windesheim behaalde onlangs op Lowlands de derde plek bij de uitreiking van de SIGMA-prijs. De jaarlijkse SIGMA-prijs is bedoeld om de meest bijzondere resultaten op het gebied van wiskunde-aansluiting in het hoger onderwijs te belonen en best practices te etaleren.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie en/of aanmelding terecht op www.windesheim.nl of contact opnemen met het Windesheim Informatiecentrum, tel. <?XML:NAMESPACE PREFIX = SKYPE /> 038 – 4699 699  of mail: info@windesheim.nl. Aanmelden voor het doorstroomprogramma kan tot en met 5 september 2008.

Artikel delen:

Reageer