Start Oranjefeest Berkum

Zwolle – In Berkum is zaterdag het Oranjefeest 2008 begonnen. De openingshandeling bestond uit het hijsen van de vlag door het bestuur van de wijkvereniging. Daarna volgde een rondgang van de drumfanfare door Berkum.

Onderdeel van de zaterdagactiviteiten was de jaarlijkse Hondenrace (zie foto’s). Hierbij is het de bedoeling dat de honden zo snel mogelijk een parcours van ongeveer vijftig meter afleggen. De honden werden gelokt door twee “hondenloksters” met een stuk vlees. Er waren vijf voorronden en de winnaars van die voorronden kwamen uit in de finale. De jeugd werd zaterdagavond vermaakt met lasergames. Het wijkcentrum was voor de gelegenheid omgetoverd  tot een jungle waar de jongeren konden lasergamen. Zowel individueel als per team kon er gestreden worden. De komende week is er in Berkum de 18e editie van de Berkumloop, spijkerbroekhangen, een Casinoavond en een Toneelavond. Volgende week zaterdag volgt de Grote optocht en het Oranjebal.

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Het Oranje Program geeft aan dat de openingsceremonie wordt geleid door de enige bariton die ons zo mooie berkum rijk is. De heer Schuit zal een frase ten gehore brengen uit eigen werk, gestoken in een eigentijds jasje.


    Maak melding

  2. Voor de hr. Schuit trekken we de jas natuurlijk wel ff aan 8)
    Is GJ Kok (vader van Berkum’s belofte die even een heeeeeele goede trainer bij de VV heeft gehad) nog niet weer op het podium te krijgen?


    Maak melding

Reageer