Het Engelse Werk - Foto: Wouter Steenbergen
Het Engelse Werk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonnig met sluierwolken in de middag

Zwolle – Donderdag begint koud in Zwolle en er is kans op een mistbank. De zon schijnt ‘s morgens al volop en eventuele mist verdwijnt. De aanvoer van koele lucht zwakt af, doordat het centrum van een hogedrukgebied genaamd Paul boven onze regio komt te liggen.

Er staat slechts een zwakke, veranderlijke wind. Het kwik gaat omhoog van een graad of 3 in de ochtend richting 20 graden in de middag. Het is een droge dag met een blauwe lucht en sluierwolken op grote hoogte, die vooral in de loop van de middag boven de stad verschijnen. De zon heeft er weinig last van.

De verwachte UV-index is 5 à 6, wat betekent dat de huid gemakkelijk verbrandt. Bij langere blootstelling aan zonnestraling is insmeren raadzaam.

In de avond en nacht naar vrijdag schijnt de maan door de bomen en de sluierwolken heen. Het koelt af naar een graad of 6 vrijdagochtend.

Vrijdag stijgt de temperatuur in de stad naar 23 graden, een waarde die algemeen wordt beschouwd als ideaal. De zon schijnt, de lucht is blauw met sluierwolken en er is weinig wind. Mogelijk wordt deze dag uitgeroepen tot beste dag van de week. Qua weer dan.

Zaterdag is ook in de running voor die titel, met waarschijnlijk dezelfde middagtemperatuur van 23 graden en veel zon, maar met wat meer wolken. Er is ook dan nauwelijks wind.

Zondag is een totaal ander verhaal. Koude lucht uit het hoge noorden komt hierheen. Daarin kan ook een buitje meegevoerd worden. De middagtemperatuur gaat flink omlaag naar ongeveer 13 graden. De noordenwind trekt aan. Een heel verschil met zaterdag.

Artikel delen: