Restaurant El Toro door brand verwoest

Zwolle – Aan de Melkmarkt heeft zondagmorgen een grote uitslaande brand restaurant El Toro in de as gelegd.

De brand brak volgens de politie in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.30 uur uit. Anderhalf uur later was de brand geblust. Er zijn geen gewonden. Appartementen boven het restaurant en naastgelegen panden liepen schade op. Buurtbewoners werden geëvacueerd. Volgens ooggetuigen werd er tijdens de brand een persoon gearresteerd, maar onduidelijk is of deze arrestatie iets met de brand te maken heeft. De nabluswerkzaamheden zullen naar verwachting nog tot in de ochtend duren. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Update van de politie bij lees verder:

In verband met kans op overslag van de brand naar omliggende panden werden deze panden ontruimd en werd er een afzetting gerealiseerd om het publiek op een veilige afstand te houden. Vijftien omwonenden werden met taxibusjes naar het hoofdbureau van politie gebracht en daar voorlopig opgevangen. Indien nodig werd daar voor hen opvang geregeld. De brandweer zette vier tankautospuiten en een hoogwerker in. Op 03.10 uur werd het sein brand meester gegeven. Het pand brandde volledig uit. In verband met het nablussen (waarbij koolmonoxide vrij kan komen), moesten ook de woningen achter het pand worden ontruimd. De bewoners van deze woningen werden voorlopig opgevangen op het politiebureau en indien nodig werd voor hen opvang geregeld.

In het pand naast het uitgebrande pand bevond zich een hennepkwekerij verdeeld over twee verdiepingen. Een 25-jarige Zwollenaar die er rennend vandoor ging toen de politie kwam aanrijden na de melding van de brand, werd aangehouden. Het vermoeden bestond namelijk dat de man mogelijk wat met de brand te maken had. Bij nader onderzoek werd geconstateerd dat in het uitgebrande pand vermoedelijk ook een hennepplantage aanwezig is geweest. Hierop werd de huurder van het uitgebrande pand, een 34-jarige Zwollenaar, aangehouden op verdenking van overtreding van de opiumwet.   

Artikel delen:
Reacties 66
 1. De arrestatie zal waarschijnlijk wel te maken hebben met de liefde voor wat groene planten.
  Schijnt dat er in het pand (en het pand ernaast) een aantal planten zijn aangetroffen.  Maak melding

 2. Erg slecht en niet betrokken personeel? Hufterig was zelfs één van de bediendende dames. Je kreeg het brood met de kruidenboter van deze dame pas tijdens of na de maaltijd. De hufterige opstelling van deze arrogante dame heeft ervoor gezorgd, dat we er al niet meer kwamen.


  Maak melding

 3. …en ze hadden geen verlichting in de keuken, waar overigens altijd de deur open stond aan de straatkant (verboden) plus de vloer zat vol met gaten.


  Maak melding

 4. Wat erg zeg! Je kon er heel goed eten :'(
  Brand en….

  Een 25-jarige Zwollenaar die er rennend vandoor ging toen de politie kwam aanrijden na de melding van de brand, werd aangehouden. Het vermoeden bestond namelijk dat de man mogelijk wat met de brand te maken had. Bij nader onderzoek werd geconstateerd dat in het uitgebrande pand vermoedelijk ook een hennepplantage aanwezig is geweest. Hierop werd de huurder van het uitgebrande pand, een 34-jarige Zwollenaar, aangehouden op verdenking van overtreding van de opiumwet.  Maak melding

 5. brand el toro
  Wij hebben vorige week een dinerbon voor el toro gekregen ben benieuwd hoe ze dat gaan oplossen, hij is al betaald en ze zijn natuurlijk niet meer te bereiken.


  Maak melding

 6. jammer
  Ik vind het erg jammer en erg sneu voor de eigenaar en personeel!
  Afgelopen donderdag nog heerlijk gegeten daar!
  Dus gezeur over eten dat wel/niet lekker is, tja dat is dus persoonlijk!
  En de bediening was prima donderdag!  Maak melding

 7. verdeelt
  jammer dat hij verband is.
  het eten is goed door de weeks. dat ont ken ik niet!
  en de bediening is goed.
  en in het weekend is de bediening wat minder klant gericht!
  dat komt door de werkdruk.
  daar wil ik de eigenaar erop wijzing dat je meer personeel aan
  moet schaven in het weekeinde! en dat komt ter goede van het personeeleen de eigenaar. ik hoop dat u wat aanheeft.


  Maak melding

 8. Bemoedigende teksten Plantje! 😉
  Hoewel, die 2e tekst…..kijk daar meestal over- of langsheen, dus “zal wel” 8)

  ========

  On-topic a.u.b. !!


  Maak melding

 9. Ik vond het bij El Toro altijd een lekker stukje vlees en de bediening was ook prima te pruimen.

  Nog kostelijk gelachen (samen mét de bediening) toen ik het weer eens voor elkaar kreeg een kop koffie over mezelf heen te gieten 🙂
  Wel ook nog netjes een nieuw kop koffie gekregen.

  Ik vind het jammer, want het was eens wat anders dan het standaard restaurantje… En de deur open van de keuken zal me worst wezen.

  Vooral als de brand veroorzaakt is door een hennepkweker (valt natuurlijk nog te bezien) is het zuur!


  Maak melding

 10. nou ja zeg die mensen zijn hun alles kwijt dan ga je toch hier niet zeiken over hoe het eten was of je druk maken om je cadeau bon en grapjes hier is ook een beetje flauw…
  iets meer medeleven kan geen kwaad hoor

  ps wij vonden het er altijd prima en vinden het erg jammer en sneu voro de eigenaren dat dit is gebeurd sterkte!!


  Maak melding

 11. Beetje jammer zijn die reacties zeker Madelief, maar dat schijnt erbij te horen. Is stoer, weetjewel. Vond het nog niet zo gek gevonden van De Volkskrant laatst “GeenStijl-generatie” :'( Niet allemaal natuurlijk, ff nuanceren want hier loopt ook genoeg jong spul 😉


  Maak melding

 12. hopenlijk draaien die wietplantage en het restaurant snel weer. erg sneu voor de eigenaren. misschien is er wel een potje met geld voor bij onze goedgeefse gemeenteraad zie andere onderwerpen op dit forum


  Maak melding

 13. heb uit vertrouwelijke bronnen vernomen (dwz ex werknemer) dat er meerdere illegalen werk(t)en, die onverzekerd waren. Dat plus de onhygiënische toestanden en de hennepkwekerijen maakt mij weinig meelevend….


  Maak melding

 14. ….
  Het is jammer dat het gebeurt maar goed nu je al die verhalen hoort over illegalen en kwekerijen zeg ik maar goed ook dat het gebeurt !  Maak melding

 15. geschreven door sig, op 25 augustus 2008 om 02:12

  @jambek: ben je echt zo kortzichtig of niet tot 10 geteld voordat je een reactie plaatste?

  nou idd wat een achterlijke reactie!


  Maak melding

 16. Jammer van het pand.

  Hopelijk krijgen we een nieuw restaurant met een andere uitbater die geen illegalen in dienst heeft en wel van hygiëne in en buiten de keuken heeft gehoord.

  Wat een zooitje was het daar.


  Maak melding

 17. De reacties zijn inderdaad een beetje kortzichtig en ondoordacht. Zonde zonde…
  Zo’n restaurant is jammer… die wietplantage is dom, maar vergeet de mensen die boven het restaurant wonen niet. Die zijn dus echt alles kwijt he?
  Als die jullie reacties lezen zullen die vast heel veel steun aan jullie stukjes tekst onttrekken. >:(  Maak melding

 18. Nou wil ik gewoon “voor de leuk” eens weten … , is dit wat er nu gebeurd is eindelijk een signaal voor de zwolse politiek om gewoon eens wat inspecteurs in alle bovenverdiepingen in de binennstad die zogenaamd voor opslag etc in gebruik zijn langs te sturen, want het komt een beetje kortzichtig op me over dat dit de enige hennepkweker is in de zwolse binnenstad.


  Maak melding

 19. OPROEP: Zouden er echt mensen zijn Henry die gister en de komende dagen geen dak boven hun hoofd hebben? Daar moet toch wat voor te regelen zijn? Kom op Sociale Woninbouw Vereniging(en): laat je eens van je beste kant zien!!!! En een commerciële club kan ook best sociaal zijn……


  Maak melding

 20. Moesten Sander Wageman en Ilse Broeken samen met kat Pluk in de nacht van zaterdag op zondag in allerijl hun woning boven El Toro verlaten.

  Eh??? Er staat een foto bij de stentor waar het hele pand wordt gesloopt en zij kunnen er gewoon weer in :S


  Maak melding

 21. is dit wat er nu gebeurd is eindelijk een signaal voor de zwolse politiek om gewoon eens wat inspecteurs in alle bovenverdiepingen in de binennstad die zogenaamd voor opslag etc in gebruik zijn langs te sturen,

  Of is dit nun een signaal, om eens een fatsoelijk hanteerbaar beleid omtrent hennepteelt op te stellen, afgestemd op de vraag van coffeeshops. Dan zullen zulke praktijken ook niet zo vaak meer voorkomen.


  Maak melding

 22. is dit wat er nu gebeurd is eindelijk een signaal voor de zwolse politiek om gewoon eens wat inspecteurs in alle bovenverdiepingen in de binennstad die zogenaamd voor opslag etc in gebruik zijn langs te sturen,

  Of is dit nun een signaal, om eens een fatsoelijk hanteerbaar beleid omtrent hennepteelt op te stellen, afgestemd op de vraag van coffeeshops. Dan zullen zulke praktijken ook niet zo vaak meer voorkomen.

  Volgens mij kun je zonder serieuze verdenkingen niet maarzo controleurs ergens op af sturen, er is ook nog zoiets als privacy.

  Het zou een beetje van de gekken zijn als iemand op maandag ochtend voor je huisdeur staat ⤽zo meneer we gaan eens even inspectie in uw huis houden of u zich misschien nog met wat ilegale praktijken bezig houd⤝.  Maak melding

 23. Het zou een beetje van de gekken zijn als iemand op maandag ochtend voor je huisdeur staat ⤽zo meneer we gaan eens even inspectie in uw huis houden of u zich misschien nog met wat ilegale praktijken bezig houd⤝.

  Klopt als een bus, ik pleit ook best voor gelegaliseerde teelt en tussenhandel, alleen zolang dat er niet is moet je toch iets doen om dingen bespreekbaar krijgen. Bijv. het uitbannen van (blijkt nu wel) levensgevaarlijke, onproffesioneel in elkaar geflanste opstellingen die illegaal stroom ontrekken en van geen enkele beveiliging voorzien zijn.
  Lijkt me niet onmogelijk om een spinkler te koppelen aan een brandmeldinstallatie toch …


  Maak melding

 24. De twee mannen die zaterdagnacht in Zwolle zijn aangehouden na de brand in de Nieuwstraat zitten nog steeds vast.

  Bij de brand ging een pand volledig in vlammen op. Eén van de mannen, die de huurder van dat pand is, wordt ervan verdacht dat hij daar een hennepplantage exploiteerde. De andere man stond bij de brand en ging er vandoor toen de politie er aan kwam. De politie doet nog steeds onderzoek naar de oorzaak van de brand.

  RTV Oost


  Maak melding

 25. geschreven door dezzenaar, op 25 augustus 2008 om 00:36

  heb uit vertrouwelijke bronnen vernomen (dwz ex werknemer) dat er meerdere illegalen werk(t)en, die onverzekerd waren. Dat plus de onhygiënische toestanden

  ik ben ook een exwerknemer en kan dit wel bevetigen maar of het waar is dat er een hennepkwekerij heefd gezeten weet ik echt niet maar het zou mij niet verbazen  Maak melding

 26. dit gun je natuurlijk niemand maar dat er idd een paar plantages aangetroffen zijn verbsaasd mij niets . een ieder die een beetje bekend is in zwolle centrum wist dat natuurlijk. ook voor de wat zwaardere drugs kon en kun je natuurlijk terceht aan de nieuwstraat 😛 😛


  Maak melding

 27. Op dinsdagmiddag 26 augustus meldde een 38-jarige man uit Kampen zich bij het politiebureau in Zwolle en gaf hij aan de huurder te zijn van een pand aan de Nieuwstraat (het naastgelegen pand van de Nieuwstraat 34 waar in de nacht van zaterdag op zondag brand uitbrak). In dit pand werd tijdens de brand een hennepplantage aangetroffen. De man werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.  Maak melding

 28. het blijft vreemd dat een coffeeshop gewoon mag bestaan en verkopen maar dat de leveranciers van de wiet ‘illegaal’ bezig zijn. Super hypocriet.


  Maak melding

 29. Mooie actuele info Admin, bedankt.
  @ Dezzenaar: Hoe had je het veranderd willen zien? Alles toestaan of alles verbieden bijvoorbeeld? Volgens mij is alles verbieden een CDA (Leers uitgezonderd standpunt) maar je liegt als je zegt dat die partij niet hypocriet is.


  Maak melding

Reageer