Bestuur Be Quick ’28 weer op volle sterkte

Bestuur Be Quick ’28 weer op volle sterkte

Zwolle – Be Quick heeft weer een volwaardig bestuur. Afgelopen twee jaar was het bestuur van de club niet voltallig. “Door de onderbezetting was het vooral een kwestie van de bal hooghouden, maar nu het bestuur weer op volle sterkte is, kunnen we weer gaan bouwen,” aldus voorzitter Alex van de Vosse.

Het bestuur van Be Quick bestond afgelopen tijd uit slechts drie mensen: Jan Pap als secretaris, Jan de Gunst als penningmeester en Alex van de Vosse als voorzitter. Hiermee lukte het om de hoognodige zaken te regelen, maar er was onvoldoende tijd en ruimte om aan de weg te timmeren.

“Als Be Quick hebben we een naam hoog te houden, maar je merkte gewoon dat we die positie dreigden te verliezen omdat we niet genoeg menskracht hadden om hier structureel aan te werken.” Hierover leefden ook zorgen bij een aantal leden. Gelukkig was er een aantal hele betrokken mensen in het jeugdbestuur en andere commissies, die naast hun eigen taken, bereid waren een extra handje toe te steken. “Zonder hen was het niet gelukt. Ik ben hen hier dan ook dankbaar voor,” zegt Alex.

Er treden maar liefst vier nieuwe mensen toe tot het bestuur. En geen van allen zijn ze onbekend binnen de vereniging. Alle vier nieuwe bestuursleden hebben een verleden als voetballer binnen de club. Bovendien zijn ze allemaal actief geweest in andere functies binnen de vereniging. “Ik heb veel vertrouwen in deze groep mensen,” stelt Alex. “We hebben nu al een aantal keer samen vergaderd en ik merk dat er een hele nieuwe energie heerst in het bestuur. Geweldig om te ervaren.”

Het eerste lid dat toetreedt tot het bestuur is Martin Veldwijk. Martin vervulde vele functies binnen de vereniging en maakte al eerder deel uit van het hoofdbestuur. Martin zal de portefeuille voetbalzaken gaan oppakken. Op voetbaltechnisch gebied kan de vereniging binnen meerdere geledingen een ‘boost’ gebruiken, maar Martin gaat zich – samen met Gerard van Moorst die als hoofd opleidingen aan de slag gaat – primair richten op de jeugd. “Be Quick ’28 moet weer toonaangevend worden qua jeugdopleiding. Het doel is om ieder jaar meerdere spelers uit de eigen jeugd in te passen in de eerste elftallen bij zowel de dames als de heren,” aldus Martin.

Jur Oosterhof is de tweede die toetreedt tot het bestuur. Jur loopt ook al jaren mee binnen de vereniging. Recent was hij vooral actief als grensrechter en teammanager van heren 1 en was hij verantwoordelijk voor het trainingsschema. Jur gaat zich vanuit het bestuur richten op de portefeuille Accommodatie & Veiligheid. “De belangrijkste reden voor mij in om het bestuur te stappen is om te gaan bouwen aan de toekomst van onze club,” zegt Jur. “Het is van belang dat wij samen de schouders eronder zetten, bestuur en alle anderen binnen de vereniging.”

Helko van Leusen en Jos Eikenaar maken het nieuwe viertal compleet. Ook Helko en Jos zijn geen onbekenden binnen de vereniging. Beide heren hebben vele functies vervuld binnen de vereniging. Zowel op het veld als in de organisatie. Helko en Jos gaan zich samen richten op de commerciële portefeuille. Waarbij Jos de focus vooral zal hebben op Communicatie & PR en Helko zich wat meer gaat richten op sponsoring, fondsenwerving en toernooien.

Met deze vier nieuwe leden heeft Be Quick weer een volwaardig bestuur, bestaande uit zeven personen. “Vanuit mijn rol spreek ik veel mensen van andere verenigingen en velen hebben het lastig om bestuurs- en commissieleden te vinden. Ik ben er dan ook trots op dat wij nu weer een volwaardig bestuur op de been hebben gekregen,” zegt Alex tot besluit.

Artikel delen: