IJssel - Foto: Wouter Steenbergen
IJssel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Lekker weer met zon en sluierwolken

Zwolle – Vrijdag is er ‘s morgens vroeg kans op mistbanken. Als die weg zijn, is het vrij zonnig in Zwolle. Het warmt op naar ongeveer 22 graden ’s middags, wat ruim boven het gemiddelde is voor begin mei.

Van het zuidwesten uit drijven sluierwolken over, die de blauwe lucht soms wit kleuren. De zon wordt hierdoor misschien even afgeschermd. De sluierwolken bevinden zich op grotere hoogte. Wolken op geringere hoogte die regen kunnen produceren zijn er niet. We profiteren van hogedruk boven onze omgeving. De luchtdrukverschillen zijn klein waardoor er nauwelijks wind is. Lekker weer.

In de avond en nacht van vrijdag op zaterdag blijft er aanvoer van sluierwolken. Die belemmeren soms het zicht op de sterren en de nagenoeg volle maan. Het kwik daalt naar een graad of 10 zaterdagmorgen. Er kan mist ontstaan.

Zaterdag zijn er waarschijnlijk minder sluierwolken dan op vrijdag. De zon kan er op volle kracht tegenaan, met als resultaat: 23 graden. De wind is zwak, maximaal kracht 2, ongeveer uit het noordoosten. Een warme, droge dag.

Zondag voltrekt zich een omslag naar veel kouder weer. De wind draait naar het noorden en neemt onaangenaam toe. Er passeert een koufront. Voordat het front arriveert, kan het misschien nog 17 graden worden, maar dat is afhankelijk van de exacte timing van de passage. Het ziet er nu naar uit de dat de temperatuurval in de loop van zondagmiddag plaatsvindt. Mogelijk verschijnt dan ook een buitje boven de stad.

Na het weekend is het de eerste te dagen te koud voor de tijd van het jaar: 12 tot 15 graden als maximum. Vanaf woensdag herstelt de temperatuur zich langzaam. Het lijkt een droge nieuwe week te worden.

Artikel delen: