Taxichauffeur rijdt zonder rijbewijs

Zwolle – Aan de Rembrandtlaan werd op zaterdagmiddag 23 augustus een snelheidscontrole gehouden. Een taxibusje reed 46 km/h waar 30 is toegestaan.

De bestuurder, een 51-jarige man uit Zwolle, had geen rijbewijs bij zich maar wel zijn taxipas. Bij navraag bleek dat het rijbewijs van de man vanaf 31 juli 2008 ongeldig was verklaard. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 29
 1. Wat een opgeklopte titel zeg… “Taxichauffeur rijdt zonder rijbewijs”. Waarschijnlijk heeft ‘ie ‘m gewoon vergeten te verlengen en moet de titel zijn: “Taxichauffeur rijdt met verlopen rijbewijs”. Bij zo iemand zit je echt wel veilig in de auto hoor, Plantje…  Maak melding

 2. Ok maar hij reed ook nog met een busje 46 km/h waar 30. Op zich niet zo erg, als hij het idd niet eens zou hebben geweten. Anders ben je toch verdorie tenminste wat voorzichtiger.


  Maak melding

 3. @Ynse: nee het is een suffe l*l!

  Bij navraag bleek dat het rijbewijs van de man vanaf 31 juli 2008 ongeldig was verklaard.

  Zijn rijbewijs is recentelijk ongeldig verklaard. Dat is volgens mij iets anders dan verlopen…


  Maak melding

 4. Ow ja… de titel is dus ook niet opgeklopt… Als je rijbewijs ongeldig verklaard wordt en je rijdt auto maakt het niet uit of je ooit een rijbewijs hebt gehad of niet… Er zal echt wel een dringende reden zijn geweest om het rijbewijs ongeldig te verklaren. Meestal is die reden overigens dat de handhavers van de wet van mening zijn, dat je het dusdanig bont maakt, dat het niet veilig is je nog langer een rijbewijs te laten houden.


  Maak melding

 5. Tegen het taxibedrijf mag ook wel een pv-tje uitgeschreven worden. Zij laten de man rijden zonder rijbewijs.

  En als ze hiervan niet op de hoogte zijn, behoren ze dat te weten.


  Maak melding

 6. als je de gemiddelde taxi hier in Zwolle ziet rijden (qua geen richting aangeven, snelheidsovertredingen, tegen de rijrichting inrijden, geen voorrang verlenen aan voetgangers en fietsers enz. enz.) zou je haast denken dat ze geen van allen een rijbewijs hebben…


  Maak melding

 7. als je de gemiddelde taxi hier in Zwolle ziet rijden (qua geen richting aangeven, snelheidsovertredingen, tegen de rijrichting inrijden, geen voorrang verlenen aan voetgangers en fietsers enz. enz.) zou je haast denken dat ze geen van allen een rijbewijs hebben…

  Ik denk dat je de “gemiddelde taxi” ook kan vervangen voor de “gemiddelde automobilist”.
  Ik en vele collega’s met mij, zeker bij mij op de zaak, proberen altijd zo netjes mogelijk te rijden.

  Niet dat dat altijd lukt, maar bij mij zijn de goede bedoelingen er zeker!

  @Roka; ik bedoelde het sarcastisch. 😉


  Maak melding

 8. lees dit nu pas…..
  Taxibedrijf zou hier vast niks van weten anders laten ze de man heus niet op de taxi…. zou wat zijn als een taxibaas elke dag de politie moet bellen om te vragen of de rijbewijzen van zijn werknemers nog wel geldig zijn…..


  Maak melding

 9. Je rijbewijs moet je laten zien (en er een kopie vanafgeven) als je begint op de taxi. daarop staat hoelang die nog geldig is natuurlijk maar als een chauffeur zijn rijbewijs kwijt raakt en dit niet meld… Hoe moet de werkgever dat dan weten?
  Hoe dat verder werkt weet ik ook niet…maar laten we nu niet alle chauffeurs over een kam scheren…Ik ben toch echt een heel goede, nette en betrouwbare chauffeur.


  Maak melding

 10. Is heel simpel: dat is de verantwoordelijkheid van de chauffeur zelf!

  Ik ben computernerd en als ik tijdens mijn werk in systemen ga zitten hacken ben ik verantwoordelijk….niet mijn baas.


  Maak melding

 11. Ik rijd ongeveer 6x per jaar in een taxi en ik heb nog nooit één meegemaakt die zich aan de snelheid hield. Ze komen bijna nooit onder de 70km op een 50km weg.
  Ook de busjes die kinderen naar school vervoeren rijden vaak gevaarlijk.
  Ik krijg het idee dat een rijopleiding en lagere school het enige onderwijs is wat ze hebben genoten. Dat moet toch haast wel? Als je normaal nadenkt rijd je toch niet zo lijkt me?


  Maak melding

 12. Hallo allemaal,

  ik ben de taxiondernemer die deze chauffeur in dienst (had) heeft.

  Het grote probleem word goed weergegeven door Sam; namelijk:

  iedereen kan een rijbewijs hebben tot een bepaalde datum, echter wannneer deze word ingevorderd door de politie om wat voor reden dan ook, zal de werkgever daar geen enkel weet van krijgen totdat dit soort overtredingen of aanhoudingen een feit zijn.

  Dus laten we met zijn allen nou niet de boel generaliseren en er van uitgaan dat een ondernemer (ik in dit geval) nooit zo stom zou zijn om een chauffeur aan het werk te laten in de wetenschap dat hij/zij geen geldig rijbewijs heeft.


  Maak melding

 13. @ Taxiondernemer, al ben ik het helemaal met je eens, is er niet een of andere branchevereniging, die ervoor kan zorgen dat dergelijke gevallen door de politie aan de werkgever gemeld worden?
  Het kan me voorstellen dat, wanneer zo iemand een ongeval veroorzaakt, dat jullie aansprakelijk zijn. Dan mag je wat medewerking verwachten van de politie lijkt me….


  Maak melding

 14. @ghehe: ik ben het wel met je eens in die zin, dat het beter zou zijn van de politie dit door te geven. Een chauffeur die zijn rijbewijs kwijt is heeft namelijk nogal wat motieven om dit te verzwijgen voor zijn/haar werkgever!

  Ik denk echter niet, dat de werkgever aansprakelijk is voor een chauffeur die geen rijbewijs heeft. Dat is altijd de verantwoordelijkheid van de chauffeur zelf!


  Maak melding

Reageer