Stadkamer beperkt open voor alle leden die willen lenen

Stadkamer beperkt open voor alle leden die willen lenen


Zwolle – De Stadkamer heeft na het afhalen de reserveringen nog meer goed nieuws. Vanaf maandagmiddag 11 mei kunnen alle leden weer bij de Zwolse bibliotheek terecht om te lenen.

“We gaan nog niet helemaal open, dus er zijn aanpassingen. En natuurlijk volgen we de richtlijnen van de overheid en het RIVM.”Laat de Stadkamer weten.

Alle vestigingen van Stadkamer gaan open voor publiek van maandag t/m vrijdag van 13.00 – 17.00 uur. Centrum is ook op donderdagavond tot 21.00 uur geopend. De beperkte openingstijden gelden in ieder geval tot 1 juni. De komende weken wordt er ook gekeken hoe andere activiteiten kunnen worden opgestart. Alle informatie kun je vinden op de website www.stadkamer.nl.

Wie weer zelf een boek wil uitkiezen, kan vanaf maandag bij Stadkamer terecht. Ook is het natuurlijk mogelijk om vooraf te reserveren en je boek op te halen in de reserveringskast. Leden die nu bericht hebben gehad dat hun reservering klaarstaat in een tasje, kunnen deze nog tot en met 20 mei afhalen. Overige reserveringen worden in de reserveringskast geplaatst op de locatie. Vanwege drukte kan het soms even duren voordat je bericht krijgt van je reservering.

Vanwege de richtlijnen van het RIVM zijn er nog extra regels. Bij binnenkomst krijg je een mandje. Zo weten de medewerkers precies hoeveel mensen in het pand aanwezig zijn. Zo zijn er nog geen activiteiten en is het nog niet mogelijk om te werken, te studeren of te lezen in Stadkamer. Ook zijn alle publiekstoiletten gesloten. De Huiskamer is nog gesloten, maar ook hier willen we weer voorzichtig gaan opstarten door iets aan te bieden wat bezoekers makkelijk mee kunnen nemen. Het verblijf in Stadkamer is voorlopig dus maar kort.

Wie vragen heeft over een boek of een reservering kan de Stadkamer altijd bellen of mailen. Je kunt ook een vraag stellen aan de baliemedewerkers, maar zij willen eigenlijk rijen voor de balies voorkomen. Zij kunnen je dan sneller helpen door je mail of telefoon te beantwoorden.

Vanaf 11 mei is ook Taalpunt weer bereikbaar voor mensen die hulp nodig hebben wij de Nederlandse taal. Wel werken we op afspraak. Meer informatie over Taalpunt vind je op www.stadkamer.nl/taalpunt.

Artikel delen: