FC Zwolle vraagt hoofdprijs voor Botteghin

Zwolle – FC Zwolle-trainer Jan Everse verwacht niet dat verdediger Eric Botteghin voor de winterstop vertrekt bij FC Zwolle. De Braziliaan (20) staat in de belangstelling van een aantal clubs, maar is volgens de oefenmeester te duur.

“Weinig clubs kunnen de transfersom die we willen hebben betalen”, zegt Everse in gesprek met Sportwereld Pro. Botteghin zou gevolgd worden door Feyenoord en het Duitse VfB Stuttgart. De trainer van de Rotterdamse formatie, Gertjan Verbeek, reisde vrijdag hoogstpersoonlijk af naar Zwolle waar hij Botteghin in het duel met Cambuur Leeuwarden zag uitblinken.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. TUURLIJK! voor nixxx minder als de hoofdprijs laten gaan! Dan klopte de info die de verslaggever gaf, tijdens de samenvatting gelukkig niet. Iets van dat hij voor een miljoen weg kon. Dat lijkt me namelijk zeer betaalbaar.


  Maak melding

 2. Zo kun je het zien, maar voor een eredivisieclub is een miljoen niet veel voor zo’n goede speler. Bovendien is hij erg belangrijk bij de FC, zou het niet weten; maar kan me voorstellen dat Jan niet 1,2,3 een alternatief achter de hand heeft.

  Ajax schreeuwt nu ook: KJH is niet te koop. Ben benieuwd hoe het allemaal gaat lopen.


  Maak melding

 3. Voor een eredivisieclub misschein niet, maar voor een eerstedivisieclub is 1 miljoen ongelooflijk veel geld. IN zo’n geval meteen weg doen.


  Maak melding

 4. Tja, zou ik dus nooit doen. Vrees dat je zonder Eric hooguit nacompetitie speelt en met hem misschien eindelijk serieus om het kampioenschap kunt meedoen. Jan heeft nl weer voortreffelijk werk verricht met weinig geld. Maar in september/okt zo’n speler kwalitatief minstens gelijkwaardig vervangen…….Ziet hij vast niet zitten. Gaat ook niet lukken als je het mij vraagt.


  Maak melding

 5. Gewoon de contacten met geïnteresseerde clubs warmhouden. Het komende half jaar uitkijken naar een waardige opvolger en dan in de winterstop verkopen aan de hoogste bieder (indien ze de hoofdprijs willen betalen). Met natuurlijk een waardige opvolger.


  Maak melding

 6. Kees, wel ff goed lezen:

  Kost je het kampioenschap, tenminste de kans daarop.

  hadden we maar eens wat meer bravour, we weten elk jaar zeker dat we de nacompetitie halen. Dan mag je toch wel als doel hebben om tenminste voor het kampioenschap te gaan?
  Zeker met Jan en met een aantal uitstekende spelers.


  Maak melding

Reageer