Openluchtbad Zwolle nog onzeker over datum opening - Foto: Stefan Ammerlaan
Foto: Stefan Ammerlaan

Openluchtbad Zwolle nog onzeker over datum opening

Zwolle – Het Zwolse Openluchtbad bereidt zich voor op opening. Het bestuur van het Openluchtbad is in overleg met de Gemeente Zwolle hierover. Vanaf 13 mei verwacht het bestuur meer te weten.

Woensdag maakte de regering bekend dat buitenbaden weer open mogen, mits bezoekers zich aan de 1,5 meter houden. Een onderzoek naar de overdraagbaarheid van het virus via zwemwater is binnenkort afgerond, verklaart het bestuur van het Openluchtbad. Dan wordt ook een protocol van de zwembadbranche verwacht, waarin staat aangegeven hoe onder meer de 1,5 meter-maatregel moet worden gehandhaafd in het zwembad.

Het bestuur van het Openluchtbad onderzoekt dat momenteel samen met de beheerders en vaste vrijwilligers. Er zijn nog veel vragen: hoeveel badgasten mogen er binnen zijn, hoe gaat het gebruik van wc’s, douches enz. Als dit bekend is, dan wordt het rooster voor de vrijwilligers gemaakt en het ledenadministratiesysteem opengezet voor de voorverkoop.

Het Openluchtbad verwacht dat het een heel ander seizoen zal worden dan in voorgaande jaren, waarbij de fietsen soms tot aan weerszijden van het bad stonden. Deze grote mensenmassa’s zullen voorlopig niet mogen.

De planning is dat op 20 mei de baden weer worden gevuld met 6 miljoen liter water. Een kleine week daarna wordt het ketelhuis in bedrijf gesteld. Naast het stoken, mag de zon ook haar werk gaan doen. Een opening begin juni is echter niet meer waarschijnlijk, zo verklaart het bestuur van het Openluchtbad Zwolle op haar website.

Artikel delen: