Voltallig college verwelkomt nieuwe inwoners

Zwolle – Het college van B&W heeft zaterdag 23 augustus opnieuw vierentachtig nieuwe inwoners van Zwolle persoonlijk begroet. Tachtig volwassenen en vier kinderen konden op een informele manier kennismaken maken met de burgemeester, de wethouders en de gemeentesecretaris.

De collegeleden en de gemeentesecretaris gaven deze ochtend een korte toelichting op hun portefeuilles en taken, waaronder het wijkwethouderschap. Aan de hand van een audiovisuele productie van de stad werden allerlei activiteiten, mogelijkheden en ontwikkelingen in de stad getoond. Tijdens de koffiepauze konden de nieuwe inwoners persoonlijk kennismaken met de collegeleden. Burgemeester Henk Jan Meijer: “Het stadsbestuur is trots op haar burgers, ondernemers en alle mensen die de stad maken. Dat zien we terug in de vele activiteiten die worden georganiseerd op onder andere cultureel en culinair niveau. Wij doen graag een beroep op de mensen die wonen en werken in de stad om Zwolle op koers te houden”.

Bijzonder

Door het stijgende inwonertal (inmiddels meer dan 117.000) en een gemiddelde opkomst per ontvangst tussen de 10 en 20% is besloten om deze bijeenkomst vanaf 2008 vier keer per jaar te organiseren. Voor zover bekend is Zwolle de enige 100.000+ gemeente die een ontvangst organiseert waarbij het voltallige college de mensen persoonlijk verwelkomt.

Dialoog

Deze ontvangsten passen in het beleid van het college om op deze manier de dialoog met burgers en gebruikers van de stad te zoeken. Sinds 2007 organiseert de gemeente  eenmaal per jaar ook een ontvangst voor nieuwe ondernemers.

Kijk op de stad

Na afloop van de bijeenkomst in het stadhuis krijgen de inwoners de gelegenheid de stad te bekijken tijdens een anderhalf uur durende bustour. In elke bus geeft een rondleider uitleg over de diverse aspecten van de stad.

Enquête

Na afloop krijgen alle bezoekers onder andere de audiovisuele productie mee. Ook kunnen de inwoners op een enquêteformulier hun mening geven over de diverse onderdelen van het programma en wordt gevraagd om tips aan te dragen.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Dan ben ik bang dat je er of geen recht op hebt, want ze zijn verplicht je aanvraag binnen redelijke termijn te behandelen, of je moet eens aan de bel trekken van het gemeentehuis, en niet hier op een of ander vaag forumpje een loze kreet neerleggen. Als je echt drie jaar wacht is en je hebt geen inkomen dan is er iets grondig verkeerd gegaan, en ben je al helemaal slim om niet eerder actie te ondernemen.  Maak melding

 2. haha idd, ik ga er zelf niet achter aan vissen. Vraag me wel af of iedereen die hier nieuw komt dit aangeboden krijgt. In dat geval hebben ze me helaas overgeslagen.

  Kan ook zijn dat dit komt doordat ik ging samenwonen met een persoon die wel al als Zwolse geregistreerd stond.


  Maak melding

 3. geschreven door R.D., op 25 augustus 2008 om 12:23

  haha idd, ik ga er zelf niet achter aan vissen. Vraag me wel af of iedereen die hier nieuw komt dit aangeboden krijgt. In dat geval hebben ze me helaas overgeslagen.

  Kan ook zijn dat dit komt doordat ik ging samenwonen met een persoon die wel al als Zwolse geregistreerd stond.

  Ik denk dat het toen gewoon nog niet was. Volgens mij was het toen wij mee zijn geweest de eerste of de tweede keer. Dat is nu ongeveer een jaar geleden.


  Maak melding

 4. Dialoog

  Deze ontvangsten passen in het beleid van het college om op deze manier de dialoog met burgers en gebruikers van de stad te zoeken.

  En dat maar 4x per jaar… terwijl ze bij Weblog Zwolle dagelijks de dialoog met burgers en gebruikers van de stad Zwolle kunnen aangaan. 😉


  Maak melding

 5. hahahaha, uitnodiging / uitkering … ik was met mijn gedachten vast en zeker overal en nergens en heb er dus even straal overheen gelezen. ik doe ook alles vast veel te snel ….


  Maak melding

Reageer