Ter Pelkwijkpark - Foto: Wouter Steenbergen
Ter Pelkwijkpark
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Zaterdag zonnig en warm, in de loop van zondag kouder

Zwolle – Zaterdag is het zonnig, droog en warm in Zwolle. Het kwik loopt op van ongeveer 8 graden in de ochtend naar maar liefst 24 graden in de middag. En er is kans dat op deze mooie lentedag een zomerse 25 graden wordt gescoord op de Zwolse stadsthermometers.

De wind is zwak uit het noordoosten, dus die zet geen domper op het warme weer. Om toch nog een kanttekening te zetten bij deze overwegend zonnige zaterdag: sluierbewolking kan de zonnestralen tijdelijk een beetje temperen, maar dat blijft waarschijnlijk beperkt tot de vroege ochtend. De rest van de dag overheersen zon en blauw boven Zwolle.

Zondag begint ‘s morgens met een temperatuur van ongeveer 10 graden. De temperatuurval die afgelopen week al werd aangekondigd, voltrekt zich pas zondagavond. Dit betekent dat het rond het middaguur nog een heel aanvaardbare 18 graden kan worden. Dat is mooi meegenomen in het weekend.

De bewolking is zondagmiddag wel flink aan het toenemen zodat de zon, die in de ochtend nog schijnt, het onderspit delft. Misschien valt er dan een buitje, maar veel regen wordt niet berekend. De wind neemt vanaf het middaguur toe en wordt een koelende factor: matig, windkracht 4, uit het noorden.

Koude lucht uit arctische regionen wordt hierheen gevoerd. En dat is te merken in het begin van komende week. Reken op een temperatuur van maximaal 13 graden.

Maandag staat er een vlagerige, koude noordenwind, windkracht 4. Er is een afwisseling van zon en wolken. Het blijft overwegend droog.

Dinsdag is nog zo’n te koude dag met mogelijk meer bewolking dan op maandag, maar wel iets minder wind.

Vanaf woensdag wordt het geleidelijk warmer. Waarschijnlijk blijft het tot en met vrijdag droog.

Artikel delen: