Van Nagellstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Van Nagellstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Te koud, wel droog en wat zon

Zwolle – Maandag is de temperatuur de tegenvallende weerfactor. Een verwacht maximum van 13 graden is te koud voor de tijd van het jaar. Het is ruim 10 graden minder dan de 23,5 °C die zondagmiddag door ons weerstation in Diezerpoort werd gemeten.

Een stevige wind doet nog een extra gure duit in het zakje. Windkracht 4 uit het noorden tot noordoosten en die drukt de gevoelstemperatuur verder. Een meevaller is dat de zon tevoorschijn komt, weliswaar tussen wolkenvelden door. En het blijft droog. Koude lucht wordt sinds zondagavond vanuit het hoge noorden hierheen gevoerd.

In de avond en nacht minder wind. Het klaart gedeeltelijk op. ’s Nachts afkoeling naar uiteindelijk ongeveer 3 graden op neushoogte. Aan de grond kan het dinsdagochtend vroeg plaatselijk tot lichte vorst komen. Vorstgevoelige planten afdekken is raadzaam.

Dinsdag overdag stijgt het kwik niet boven 13 graden uit. Door de passage van een zwak frontje vanuit het noorden is er vrij veel bewolking, waartussen een klein buitje verscholen kan zitten. De zon heeft het moeilijker dan op maandag, maar de wind is ook minder sterk. Windkracht 3 tot 4 uit het noordwesten. De meeste wind in de namiddag en begin van de avond.

Woensdag wil het met de temperatuur nog niet erg vlotten, 12 à 13 graden lijkt het hoogst haalbare. Droog weer met af en toe zon.

Vanaf donderdag krabbelt het kwik langzaam op naar normale waarden voor half mei. Tot komend weekend is de neerslagkans zeer gering.

Artikel delen: