SportService Zwolle start weer met bewegingsonderwijs buiten

SportService Zwolle start weer met bewegingsonderwijs buiten

Zwolle – De basisscholen en het speciaal (basis)onderwijs zijn weer open. SportService Zwolle start ook weer met het bewegingsonderwijs buiten, op naastgelegen sportvelden en sportparken in de wijk.

“We zijn ontzettend blij om het basisonderwijs weer te kunnen ondersteunen en faciliteren in het bewegingsonderwijs op school. We zijn er voor alle Zwolse basisscholen. Als er vragen zijn, beantwoorden we die graag zodat we er met elkaar voor kunnen zorgen veilig bewegingsonderwijs te organiseren”, vertelt Roger Knoops, manager van SportService Zwolle.

De door het kabinet afgekondigde maatregelen op 21 april en 6 mei stellen dat basisscholen, het speciaal (basis)onderwijs en de dag- en gastouderopvang weer open mogen. De basisscholen verkleinen de groepsgrootte in de klas, kinderen gaan daarbij 50% van de tijd naar school. Scholen beslissen zelf hoe zij de 50% onderwijstijd inrichten, daarbij wordt wel uitgegaan van hele dagen onderwijs. Kinderen in het speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs gaan weer volledig naar school.

“Dit is geweldig nieuws. Ook voor het bewegingsonderwijs. Fijn dat de jeugd ook op school weer in beweging komt en onze buurtsportcoaches daarbij kunnen ondersteunen. Een goede basis leggen voor een leven lang met plezier sporten en bewegen is tenslotte een van onze grootste prioriteiten”, zegt Knoops.

Voor het bewegingsonderwijs geldt vooralsnog dat ook hierbij wordt voldaan aan het buiten sporten en bewegen. Niet in de gymzaal. SportService Zwolle is samen met de KVLO en de gemeente Zwolle de mogelijkheden van het binnen sporten aan het onderzoeken.

“Hierover is nog geen duidelijkheid. We starten vandaag met het bewegingsonderwijs buiten. Op bijvoorbeeld de naastgelegen speelvelden, sportvelden bij scholen en de sportparken in de wijk is er voldoende ruimte om buiten bewegingsonderwijs te faciliteren. Onze vakkundige buurtsportcoaches bieden Zwolse scholen passend bewegingsonderwijs. Waarbij rekening wordt gehouden met de veiligheid van de kinderen. Hierbij zoeken we de verbinding met de sportvereniging”, aldus
Knoops.

Door de start van het bewegingsonderwijs vervalt het online aanbod op het YouTube-kanaal van
SportService Zwolle. “Doordat kinderen weer naar school kunnen en buiten mogen sporten, gaan we ons aanbod op buiten-sportaccommodaties weer oppakken. Bijvoorbeeld op de sportparken. Het online aanbod wordt deze week afgesloten met de laatste lessen via ons YouTube-kanaal”, vertelt Knoops.

“We beseffen dat het coronavirus leidt tot veel vragen, ook na deze nieuwe maatregelen voor het
onderwijs. We helpen alle Zwolse scholen graag met het beantwoorden van hun vragen”, aldus Roger Knoops, manager van SportService Zwolle.

Artikel delen: