Aart van der Horst
Aart van der Horst

Aart van der Horst nieuwe algemeen manager Landstede Hammers

Zwolle – Aart van der Horst is de nieuwe algemeen manager van Landstede Hammers. De 39-jarige Zwollenaar is de opvolger van Adriaan van Bergen, die na een jarenlang dienstverband afscheid neemt van de club.

Van der Horst is woonachtig in Zwolle en was enkele jaren onderdeel van de jeugdopleiding van Landstede Hammers. Hij speelde tot zijn negentiende voor de club en werkte in die hoedanigheid al samen met coach Herman van den Belt.

“Herman was mijn eerste trainer bij de club, we kennen elkaar dus al lang. Door een studie ben ik destijds gestopt. Sinds een paar jaar speel ik weer recreatief, puur omdat ik veel plezier uit het spelletje haal. Dat ik nu iets voor de club kan gaan betekenen, is prachtig. Doordat ik Herman als trainer heb gehad, ken ik zijn aanpak van binnenuit en kan ik die aanvullen”, vertelt Van der Horst.

De Zwollenaar studeerde godsdienst en stond eerder voor de klas als docent godsdienst en levensbeschouwing. Daarna vond hij zijn weg in de coachwereld, waarin hij in het bedrijfsleven teams en individuen adviseerde en liet ontwikkelen. Van der Horst is blij om nu deel uit te maken van Landstede Hammers.

“Een stabiele club, met trouwe fans en zeer betrokken sponsoren. Er is stabiel, verstandig en vooral succesvol gebouwd en het is zaak om daarop voort te borduren. Natuurlijk is dit een uitdagende tijd, maar het is ook zeker een kansrijke tijd. Je kunt een andere focus leggen. Hopelijk staan we snel weer in een bruisende hal, want dat is wat we allemaal missen.”

Het bestuur van Landstede Hammers is verheugd met het vastleggen van Van der Horst, zo vertelt voorzitter Gerrard Vinke. “Met de komst van Aart voegen we hele specifieke expertise toe aan de staf van Landstede Hammers. Naast een liefhebber en een oud-speler is hij vooral een expert in teamdynamiek en heeft hij een track record in het verbeteren van teamprestaties en individuele prestaties. Dat ziet het bestuur als het DNA van Landstede Hammers, een topclub die op een integere en menselijke wijze groeit en succesvol is. Wij kijken uit naar de samenwerking met Aart.”

Landstede Hammers neemt op een later moment afscheid van Adriaan van Bergen.

Artikel delen: