Holtenbroek - Foto: Wouter Steenbergen
Holtenbroek
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Wolkenvelden en in de middag misschien een bui

Zwolle – Dinsdagochtend is het koud in Zwolle. Het kwik ligt op de vroege morgen slechts enkele graden boven het vriespunt. Op de grond mogelijk iets eronder. De zon is te zien, maar vermoedelijk meteen al in gezelschap van wolken.

Die krijgen in de loop van de dag de overhand. Wolkenvelden schuiven vanuit het noorden over de stad. En er kan een bui tussen zitten, de kans daarop is in de middag het grootst. De noordwestenwind is zwak tot matig, kracht 2 tot 3. De meeste wind in de middag, maar duidelijk minder dan op maandag. De temperatuur boekt geen winst: 13 graden is het middagmaximum.

In de nacht naar woensdag zijn er opklaringen en is er weinig wind. Het kwik in je tuinthermometer zakt flink. Woensdagochtend is op neushoogte een temperatuur net boven het vriespunt te verwachten. Op de grond kan het tot lichte vorst komen.

Woensdag overdag boekt het kwik een bescheiden winst: 14 graden als middagtemperatuur. Zon en wolken zorgen voor afwisseling in de lucht boven Zwolle. Een optisch acceptabel lenteweerbeeld, met een achterblijvende temperatuur. Ruim 17 graden zou normaal zijn voor deze fase van mei.

Donderdag en vrijdag lijken kopieën van woensdag te worden, maar met wat meer wind uit het noorden tot noordoosten.

In het weekend verlaat de wind de koude noordhoek en draait richting west. De temperatuur gaat omhoog naar ongeveer 18 graden. De kans op regen is bijna nihil.

Artikel delen: