Willeke Stam wint Small Business Award 2008

Zwolle – Onder het toeziend oog van een professionele jury won Deltion-student Willeke Stam op vrijdag 22 augustus de Small Business Award 2008. De studente International Business Studies (IBS) streed samen met twee mede-studenten voor het beste ondernemersplan. Willekes plan was gericht op een heater/cooler combinatie voor caravans en campers. Ze is verkozen tot winnares vanwege haar goede analyse en haar realistische en duidelijke plan.

Dertig tweedejaarsstudenten IBS kregen het afgelopen half jaar de opdracht een eigen ondernemersplan te schrijven. Uit deze studenten werden Willeke Stam, Michael Dieterman en Robin Denissen geselecteerd om hun plan geheel in het Engels te verdedigen tegenover vier professionals. De jury bestond uit Eric Nak, Kamer van Koophandel Zwolle, Willem Bakker, oprichter van Ferm gereedschappen en specialist in Verkoop, Rob Bartman, ondernemer en specialist in Marketing en Esmé Hartman, Kamer van Koophandel.

De producten waren zeer divers: een dartsstore in Apeldoorn, een smoothiebar in Ommen en een heater/cooler combinatie voor caravans en campers. De jury had veel tijd nodig om de winnaar aan te wijzen. Met name de strijd om plaats één en twee was spannend. Deze ging tussen Willeke en Robin. De jury vond Robin de beste ondernemer en Willeke had het beste plan. De jury koos uiteindelijk voor dat laatste. Alle studenten kregen waardevolle tips mee om hen verder te helpen in het ondernemerschap.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer